Man United stuurt WK-uitblinker voor één seizoen naar Segunda División
Woensdag, 28 augustus 2013 om 19:22

Ángelo Henríquez maakt het seizoen af bij Real Zaragoza. De aanvaller hoeft van manager David Moyes niet op veel speeltijd te rekenen bij Manchester United en is voor één jaar verhuurd aan de club uit de Segunda División. Het negentienjarige talent is woensdagavond gepresenteerd bij los Blanquillos. De club uit Aragón eindigde vorig seizoen als hekkensluiter op het hoogste niveau in Spanje.

De Chileen maakte vorig jaar zomer tegen een bedrag van vijf miljoen euro de overstap van Universidad de Chile naar Old Trafford, maar moet zijn debuut voor the Red Devils nog maken. In de winterstop werd hij verhuurd aan Wigan Athletic en bij zijn Premier League-debuut was hij direct trefzeker. Op 19 januari scoorde hij in de met 2-3 verloren thuiswedstrijd tegen Sunderland. De doelpuntenteller van Henríquez stokte hierna. Hij won met Wigan nog wel de FA Cup.

Henríquez, die in twee interlands reeds vier keer scoorde, moet nu dus Zaragoza aan promotie helpen. Zaragoza raakte tijdens het afgelopen WK Onder-20 in Turkije overtuigd van het talent van Henríquez; hij scoorde twee keer in vijf wedstrijden. De ploeg van Paco Herrera speelde de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen teleurstellend gelijk.

 
Premier League
 
Manchester United
 
Real Zaragoza
 
Ángelo Henríquez
 
Paco Herrera

Poll
Denk jij dat Ángelo Henríquez nog gaat slagen bij Manchester United?
Ik denk het wel
Ik denk het niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties