Die ene van FIFA
Door The Man
Zondag, 8 september 2013 om 19:36 • Jeffrey

Vroeger speelde ik FIFA, heel ouderwets op de Playstation 1. PSV zat er toen niet bij en ik ging kijken wat voor ploegen er wel bij zaten. Toen kwam ik in de Amerikaanse competitie terecht en zag daar de naam Chicago Fire staan. 'Waarom ook niet?' dacht ik en ging spelen met die ploeg. Al vrij snel raakte ik onder de indruk van een van de spelers, een zekere DaMarcus Beasley. Hij stond bij mij in de spits, want de man die daar stond vond ik niks. Dat ging best goed en hij maakte veel doelpunten, alhoewel dat op de Playstation 1 niet zo heel moeilijk was.

Via internet heb ik toen geprobeerd wat over hem te vinden. Dat ging door al die Engelse sites moeizaam en dus ik besloot mijn vader om hulp te vragen, maar ook toen vonden we niets. Dagen werden weken en weken werden maanden. Totdat ik de krant aan het lezen was en zag staan 'PSV trekt Amerikaan Beasley aan'. Ik dacht 'Beasley, de Beasley van FIFA?'. Dat kan niet, dit moet een grap zijn. Maar omdat ik zo lekker eigenwijs was besloot ik het artikel daaronder verder te lezen. Daarin werd bevestigd wat ik dacht, het was die Beasley van FIFA. Het leek wel een droom, dat de man met wie ik altijd speelde naar mijn favoriete ploeg kwam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Samen met mijn vader ging ik naar de eerste PSV-training van het seizoen. Leuk was het om hem in het echt te zien. Dat kleine zwarte mannetje met zijn kale hoofd en dat ringbaardje. Ik was meteen verkocht. Na de training was het handtekeningen jagen, alhoewel ik er maar eentje wilden hebben. Na ongeveer 45 minuten krijg ik waar ik op stond te wachten, mijn handtekening van Beasley.

In de wedstrijden van de voorronde van de Champions League tegen Rode Ster Belgrado deed Beasley waar hij goed in was. De linksbuiten zocht de actie, maakte mooie bewegingen en kroop zo nu en dan naar binnen. Ook zijn start in de Eredivisie was goed, maar dat deed het hele team. Dat seizoen was ook een droomseizoen. De landstitel werd vrij makkelijk behaald, de bekerfinale werd simpel gewonnen en ook bereikten we de halve finale van de Champions Leauge. Daarin was AC Milan helaas iets te sterk. In dat seizoen trof Beasley elfmaal maal doel, waaronder in de kwartfinale van de Champions League tegen AS Monaco. Ook in het tweede seizoen deed hij het prima, waarin de landstitel werd behaald. Ook toen was Beasley een van de verschijningen, alhoewel hij er dat seizoen nog twee maanden uit lag met een blessure.

Aan de start van het seizoen 2006/2007 ging het al snel minder met hem. De voorbereiding moest hij missen door een blessure en met het vertrek van Guus Hiddink en het aanstellen van Ronald Koeman werd het er niet makkelijker op. Hij kreeg in de hele eerste seizoenshelft geen enkel speelminuutje. Na een troosteloos half jaar vertrok hij op huurbasis naar Manchester City. Ook daar speelde hij niet overtuigend, maar wel veel. Jammer vond ik het om te zien, maar helaas gebeuren die dingen.

Toen verscheen hij weer op de Herdgang, maar ik schrok er een beetje van. Beasley was met een buikje teruggekeerd uit Engeland. Hij leek niet meer de mentaliteit van een topsporter te hebben. De wil ontbrak hem om er nog iets van te maken bij PSV. Dus toen vertrok Beasley definitief, maar wel naar een ploeg waar ik mee kon leven. Namelijk naar het prachtige Glasgow Rangers.

Maar ook daar ging het niet goed. Hij kreeg weinig kansen en raakte makkelijk geblesseerd. Zijn zelfvertrouwen ging nog verder naar beneden en hij besloot er met de pet naar te gooien. Regelmatig was hij toen te vinden in het nachtleven van Glasgow. Na drie slechte seizoenen vertrok hij bij de Rangers, transfervrij en zonder ploeg.

In oktober van dat jaar werd hij opgepikt door Hannover 96, maar daar is ook alles mee gezegd. Een zware blessure gooide roet in het eten en in de zomer vertrok hij transfervrij en ging aan de slag bij het Mexicaanse Puebla FC.

Toen besloot ik om hem te blijven volgen, hoe moeilijk dat soms ook was door het tijdsverschil. De laatste wedstrijd die ik van hem zag, rende hij weer als vanouds over het veld. Dat was prachtig om te zien. Zonde als je ziet wat er kan gebeuren met zo'n man. Er hoeven maar een paar kleine dingen tegen te zitten en hij geeft op. Gelukkig heeft hij nu het licht weer gezien en ik hoop dat hem nog een mooie carrière in het verschiet ligt.

Uiteindelijk toch wel grappig, dat het die ene Beasley van FIFA was.

 
PSV

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties