Prima donna aan de Maas
Door Migi
Woensdag, 30 oktober 2013 om 14:30 • Michiel

Het gaat de laatste weken niet zo goed met Graziano Pellè. De ballen vliegen er wat minder makkelijk in. De voorzetten van Ruben Schaken zijn allemaal net iets te scherp en zijn haar zit na een kopbal af en toe zelfs een beetje in de war. Vloekend, tierend en jammerend wandelt hij over het veld. Soms lijkt het wel strompelen. Afgelopen zondag was de maat dan echt vol. Na ruim tachtig minuten geen bal te hebben gehad, knapte er iets in het perfect-symmetrische hoofd van Pellè. Hij stormde op Mike te Wierik af en gaf hem een kopstoot. Fans roepen achteraf dat hij hem niet raakte. Ze missen het punt compleet. Pellè zelf protesteerde niet eens tegen de kaart. Een niet protesterende speler is schuldig, dat weten we allemaal.

In Rotterdam-Zuid is het inmiddels alarmfase rood. Pellè is voor drie wedstrijden geschorst en de enige vervanger die we hebben is Samuel Armenteros. De van Anderlecht gehuurde aanvaller raakt tot op heden geen knikker. Mooi is dat, zou je denken. Ik denk het wel. Armenteros is een spits. Vraag maar aan Klaas-Jan Huntelaar of die jongen graag rechtsbuiten staan. Bij Heracles Almelo was hij een zeer verdienstelijk speler, die interesse genoot van meerdere Nederlandse topclubs. Dat zijn uiteindelijke overstap naar onze zuiderburen op een teleurstelling uitliep, zegt mij niet zo veel. Nederland is voor matige spitsen wat Monaco is voor mensen met een volle bankrekening. Overal mislukt? Geen probleem, kom naar Nederland en scoor twintig doelpunten in één seizoen. Voor Pellè in de Kuip op negen ging lopen, scoorde hij ook niet bepaald aan de lopende band.

Sowieso begin ik persoonlijk een beetje moe te worden van de Italiaan. Natuurlijk stond ik als een dolle te springen bij zijn fabelachtige gelijkmaker tegen Ajax vorig seizoen. Natuurlijk moet ik lachen als hij weer zo raar die tong naar buiten steekt na een goal. Een leuke winnaar zijn is makkelijk. Een waardig verliezer bewonderenswaardig. In Rotterdam houden we over het algemeen van harde, degelijke voetballers: John de Wolf, Henk Fräser, Rinus Israel. Keiharde werkers die zonder enige franje óf de bal, óf de tegenstander de tribune in trapten. Hoe groot is het contrast met de emotionele, goed gekapte mooi-boy uit Italie, die als het even tegenzit als een klein kind staat te stampvoeten dat hij de bal, of een vrije trap wil. Zolang hij scoort, vinden we het mooi. Zodra hij daarmee ophoudt willen we hem zien zweten. Niet lullen maar poetsen!

Persoonlijk hoop ik daarom dat Armenteros er in de komende drie wedstrijden tien in schiet. De een nog mooier dan de ander. Goals waarvan Zlatan Ibrahimovic in zijn volgende boek zegt dat zelfs hij ze niet zo kan maken. Pellè heeft een hete adem in zijn nek nodig. Pellè moet weten dat we het niet zomaar pikken als hij niet presteert en als een verwend nest over het veld sjokt. De enige die dit kan doen is Armenteros. Als zelfs een speler als Michael Higdon er zes in kan schieten in zo'n korte tijd, waarom Armenteros dan niet? Ik wil bij dezen dan ook een oproep doen aan Jean-Paul Boëtius en Ruben Schaken: alle ballen op Samuel! Zeker Boëtius heeft het recht om alleen te gaan na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles wel een poosje verloren. Het leek wel FIFA met een kapotte controller.

Ik besef heel goed dat dit allemaal erg ondankbaar overkomt. Onze Graziano schoot ons vorig jaar immers, ik bedoel met Immers, naar de derde plek. Vrijwel elke week kwam de beslissende goal van zijn schoen en tijdens interviews gaf hij braaf aan dat het een teamprestatie was. Het is ook niet zo dat ik klaar ben met Graziano Pellè, integendeel. Ik denk dat hij nog steeds de perfecte nummer negen is voor het huidige Feyenoord. Alleen heeft hij het even nodig dat zijn concurrent er tijdens zijn afwezigheid zo veel in schiet dat wij er als Feyenoorders aan beginnen te twijfelen. Dat Pellè er daarmee ook aan gaat twijfelen en vervolgens zijn stinkende best gaat doen om ons vertrouwen terug te winnen. De bal ligt bij jou Graziano.

 
Feyenoord

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties