Bekritiseerd, maar onmisbaar!
Door stevenL18
Maandag, 18 november 2013 om 13:43 • steven

Matchday! Vandaag neemt Feyenoord het in de eigen Kuip op tegen het elftal van de kersverse trainer van AZ, Dick Advocaat. De drie punten zijn vandaag meer dan noodzakelijk om aansluiting te vinden bij de top in de Eredivisie. Zonder Graziano Pellè, die nog geschorst is, begint Feyenoord agressief aan de wedstrijd, wat leidt tot meerdere kansen. Het is vooral Lex Immers die gezocht wordt voor het doel van AZ-doelman Esteban. Maar zoals wel vaker weet de Hagenaar de rust niet bewaren en mist hij twee grote kansen. Gelukkig herstelt Immers zijn missers enigszins door de 2-1 knap binnen te koppen. Desondanks kan Feyenoord de gelijkmaker van Aron Jóhannsson niet voorkomen, wat tevens de eindstand wordt. Weer twee belangrijke punten verloren.

Een dag na wedstrijd is men toch wat kritisch op Feyenoord, en dan met name op Immers, die herhaaldelijk slordig omging met zijn kansen. Radioprogramma's en journalisten laten de Hagenaar wederom niet met rust en spreken duidelijke taal: 'Zolang Immers bij Feyenoord speelt, wordt Feyenoord geen kampioen', hoor ik ze zeggen. Zijn handelingssnelheid is te traag, hij geeft te veel slechte passes en hij mist een overdosis aan kansen. Het zijn de wekelijks terugkerende taferelen als er over Immers gesproken wordt. Nou wil ik dit niet ontkennen, maar men vergeet wat Immers allemaal in de praktijk voor Feyenoord betekent.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Er is geen voetballer die zoveel energie en strijd in de wedstrijd steekt als Immers. De nummer 10 is overal op het veld aanwezig. Hij voert zijn verdedigende taken uit, is een belangrijke schakel in de opbouw en creëert veel kansen, wat ook een kwaliteit is. Dat hij veel van die kansen mist is bekend, maar als we de statistieken erbij halen zien we dat Immers het helemaal niet slecht doet wat betreft doeltreffendheid. Met een effectiviteitpercentage van zeventien procent laat hij spelers als Memphis Depay en Viktor Fischer ver achter zich met respectievelijke percentages van vijf en twee procent.

Daarnaast is Immers een belangrijke schakel wat betreft het onder druk zetten van de tegenstander. Tegen AZ was de rol van Immers goed zichtbaar. Zonder de geschorste Pellè, die niet zo'n liefhebber is van het druk zetten, werd AZ compleet vastgezet. Natuurlijk is dit een proces wat je uitvoert met het hele team, maar de absolute aanjager was zonder meer Immers. Wat volgde was een schouwspel met schitterende combinaties, veel kansen en uiteindelijk twee doelpunten, waaronder één van Immers.

Ook zijn winnaarmentaliteit is een sterk wapen op het veld. Immers wint bijna al zijn duels op het middenveld, waardoor de aanval veelvuldig kan worden gezocht. En als de tegenstander de bal verovert is Immers er als de kippen bij om de bal terug te veroveren. Zijn instelling maakt hem geliefd bij supporters en spelers. Waar sommige spelers wel eens gemakzuchtig een duel ingaan, geeft Immers altijd alles, negentig minuten lang.

Immers is een voorbeeld voor elke jeugdspeler die vecht om door te breken in het eerste bij zijn geliefde club. Door middel van strijd en wilskracht heeft hij zijn basisplaats weten te behouden, ondanks de moordende concurrentie met onder meer John Goosens, Harmeet Singh en Otman Bakkal. Werklust, dat is hetgeen waar het Legioen van houdt. Het is dan ook niet vreemd dat Immers luidkeels wordt toegezongen in De Kuip. De supporters blijven altijd achter hem staan. De media kan schrijven wat ze wil, maar Lex blijft altijd in de hart van de supporters. Geen woorden, maar daden!

 
Feyenoord

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties