FC Dordrecht loopt bij ovatie aan Bos averij op, Willem II profiteert

FC Dordrecht - Fortuna Sittard 1-1
De supporters eerden de vorig jaar overleden Theo Bos op fraaie wijze. Na vier minuten klapten zij hun handen stuk en toonden een spandoek en groene rook. Op het veld begon FC Dordrecht feller en dat leidde onder meer tot een kans voor Erixon Danso, die naast schoot. Op slag van rust kwamen De Schapenkoppen op voorsprong: Paul Gladon tikte een voorzet van Jeffrey Fortes binnen. Dordrecht speelde niet best, maar was ook in de tweede helft de betere partij. Toch kwam Fortuna na 67 minuten op gelijke hoogte: Gevaro Nepomuceno schoot van afstand binnen. Dordrecht kreeg nog goede kansen in de personen van Giovanni Korte en Rihairo Meulens, maar er werd, mede doordat Fortuna ook niet verder kwam dan de paal, niet meer gescoord.

Jong FC Twente - Willem II 1-2
Willem II deed goede zaken in de strijd om het kampioenschap. De Tilburgers maakten hun eerste doelpunt in De Grolsch Veste na negen minuten: Ruud Boymans benutte van dichtbij een voorzet van Terell Ondaan. Beide partijen kregen mogelijkheden en Jong FC Twente kwam vijf minuten voor rust langszij door een treffer van Tim Hölscher. De bezoekers waren wel sterker en vertaalden dat na een uur spelen in de stand: Boymans schoot in de kluts de 1-2 binnen. De Tricolores behielden de voorsprong en pakten na twee remises op rij weer eens een overwinning. De Tukkerse beloften zitten duidelijk in een mindere periode, want de laatste vijf wedstrijden werden allemaal verloren.

FC Oss - FC Eindhoven 4-0
FC Eindhoven valt op de ranglijst. De ploeg van Jean-Paul de Jong won één van de laatste vijf duels en vrijdag ging het mis tegen FC Oss. De thuisploeg kwam na dertien minuten op voorsprong door een schot in de korte hoek van Ryan Sanusi. De 1-0 was terecht en Jorzolino Falkenstein zette na een halfuur zelfs de tweede treffer voor Oss op het scorebord. Na het bakje troost ging het niet veel beter met de bezoekers. Na 55 minuten tekende Jonathan Opoku voor de 3-0 en Falkenstein strafte nog voor het uur een defensiefout af voor de vierde goal van Oss. Daar bleef het bij en Eindhoven liet dus na om VVV-Venlo, de nummer drie op de ranglijst, te passeren.

De Graafschap - MVV Maastricht 0-1
Het was veelzeggend dat de supporters in de eerste helft de uitblinkers waren op De Vijverberg. In het spel van De Graafschap zat geen lijn, terwijl MVV Maastricht wel wat makkelijker voetbalde, maar ook nauwelijks gevaarlijk kon worden. Danny Schreurs bepaalde acht minuten na de onderbreking het klassenverschil: de aanvaller van De Sterrendragers scoorde op aangeven van Antonio Stankov. De Graafschap zette hierna meer aan, maar MVV hield relatief gemakkelijk stand. De Doetinchemmers hebben nu maar een van de laatste zes duels gewonnen, terwijl MVV al zes wedstrijden ongeslagen is.

Helmond Sport - Sparta Rotterdam 1-1
Na twee wedstrijden in de vierde periode heeft Sparta het eerste punt in ieder geval binnen. Lange tijd zag het ernaar uit dat de Rotterdammers op Sportpark De Braak nederlaag nummer vier op rij en de achtste in elf duels zouden incasseren. Na een half uur spelen brak topscorer Davy Brouwers de score open: Gregory Lammers werd in de zestien meter gevloerd en Martin van den Kerkhof wees naar de stip. Brouwers schoot de strafschop binnen. De 1-0 bleef enorm lang staan, maar vlak voor tijd zorgde Mimoun Mahi tot veler verrassing toch nog voor een gelijkspel voor de tien overgebleven Spartanen. Pieter Nys was tien minuten eerder met rood van het veld gegaan.

Almere City FC - Jong PSV 1-3
Jong PSV blijft het best presterende beloftenteam van dit seizoen in de Jupiler League. Door de zege in Almere heeft het team van Darije Kalezic nu al 43 punten gepakt, meer dan menig competitiegenoot die al jaren in de Jupiler League aanwezig is. Al na acht minuten maakte Elvio van Overbeek de 0-1, zijn zevende treffer van het seizoen. De middenvelder strafte een foute pass van Enzio Boldewijn af en zette Jong PSV op voorsprong voor twaalf meegereisde fans. Kort voor rust maakte Aleksandar Boljevic knap de tweede en wachtte Almere City FC een helse klus. Het lukte wel terug te komen tot 1-2 via Charles Dissels, maar niet de achterstand weg te gummen. Vlak voor tijd maakte Van Overbeek zelfs de derde voor de beloften.

Jong Ajax - FC Den Bosch 3-2
Voor het oog van 6.500 supporters in de Amsterdam ArenA verlengde Jong Ajax zijn ongeslagen status naar vier duels. De ploeg van Alfons Groenendijk kwam na acht minuten op voorsprong: Tobias Sana scoorde na een combinatie met Meleg. De thuisploeg was sterker, maar incasseerde kort na rust de gelijkmaker van Erik Quekel. Meleg schoot Ajax weer op voorsprong en na de rode kaart voor Ajacied Branco van den Boomen schoof Sheraldo Becker de 3-1 achter doelman Bruno Appels. RKC Waalwijk-huurling Furghill Zeldenrust tekende een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam FC Den Bosch niet meer. Men eindigde het duel zelfs met negen man doordat Benjamin van den Broek en Maarten Boddaert werden weggestuurd.

Denk jij dat FC Eindhoven in de top drie eindigt?