Late tegenvallers voor Stevens en Hamburg, Verbeek hard onderuit

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1-1
Stevens was op weg naar een zege, maar gaf toch nog twee punten weg. Op bezoek bij Mönchengladbach kwam Stuttgart na twaalf minuten wel op voorsprong, toen Timo Werner een geweldige volley in gedachten had. Hij raakte de bal echter verkeerd, maar het leder kwam hierdoor wel bij Daniel Didavi, die de 0-1 kon binnenschieten. Stuttgart was beter en liet voor rust in de personen van Martin Harnik en Werner goede kansen liggen. Die Fohlen maakten ook na rust weinig indruk tegen het verdedigend sterke Stuttgart, maar kwamen vlak voor tijd wel langszij door een goal van Juan Arango. Gladbach werd op de ranglijst wel gepasseerd door Wolfsburg.

VfL Wolfsburg - FC Nürnberg 4-1
Verbeek dacht een mooie middag tegemoet te gaan bij Wolfsburg, toen Markus Feulner al vroeg in de wedstrijd wegdraaide bij zijn tegenstander en de 0-1 binnenschoot. De thuisploeg knokte zich echter terug en draaide de rollen om via goals van Ivica Olic en Ivan Perisic, beiden op aangeven van Kevin De Bruyne. Twintig minuten voor tijd zette Junior Malanda met een kiezelhard schot in de korte hoek de 3-1 op het bord en Perisic verzorgde met zijn tweede het slotakkoord. De Volkswagen-club staat nu met vijftig punten op de vierde plaats en die geeft recht op de voorronde van de Champions League. Degradatie komt voor Verbeek en consorten steeds dichterbij.

Hannover 96 - Hamburger SV 2-1
Rafael van der Vaart was fit genoeg om te starten bij Hamburger SV, maar kon niet voorkomen dat Hannover 96 binnen tien minuten op voorsprong kwam. De thuisploeg was in de openingsfase veel sterker en beloonde zichzelf met de 1-0 van Lars Stindl, die een voorzet vanaf links binnen kopte. Die Rothosen konden geen vuist maken en hadden geluk dat de achterstand bij rust meeviel. Hakan Calhanoglu schoot drie minuten na rust uit een vrije trap de 1-1 op het scorebord, maar dat doelpunt mocht niet baten. In de slotfase ging Hannover alsnog met de driepunter aan de haal: Didier Ya Konan benutte een rebound.

FSV Mainz 05 - Werder Bremen 3-0
Mainz maakte snel korte metten met Werder, waar Eljero Elia in de basis begon. De thuisploeg kwam na vijf minuten spelen gelukkig op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Nils Petersen, en ruim tien minuten later was het wederom raak. Christoph Moritz kreeg de bal met heel wat fortuin voor zijn voeten, maar haalde vervolgens wel hard, hoog én gedecideerd uit: 2-0. Nadat Yunus Malli er vlak voor rust met een bekeken stift 3-0 van maakte, was het treffen definitief gelopen. Werder probeerde in de tweede helft de schade nog wel gedeeltelijk te repareren, maar slaagde daar niet in. Daardoor blijft degradatie een reëel gevaar voor die Grün-Weissen, al lijkt de afstand met de gevarenzone groot genoeg.

SC Freiburg - Eintracht Braunschweig 2-0
Freiburg pakte zaterdagmiddag drie cruciale punten in de strijd tegen degradatie. De nummer veertien van de Bundesliga kwam enigszins fortuinlijk op voorsprong nadat Damir Vrancic de bal per abuis achter zijn eigen doelman kopte, en ook bij de 2-0 van Julian Schuster, kort na rust, was de thuisploeg niet gespeend van geluk. Het schot van de middenvelder leek op weg naar de linkerhoek, maar werd onderweg aangeraakt waardoor de bal van richting veranderde. Doelman Daniel Davari kon daardoor niets meer doen. Nadien raakte Braunschweig nog wel de paal en trof Freiburg de lat, maar gescoord werd er niet meer. De bezoekers zien daardoor degradatie een stapje dichterbij komen, terwijl Freiburg juist een stapje dichter bij lijfsbehoud is.

Denk jij dat VfB Stuttgart zich handhaaft?