Rusland zoekt naar WK-vorm en vreest voor lot sterspeler

De 32-jarige middenvelder van FC Krasnodar zou tegen Noorwegen voor het eerst sinds 26 april weer minuten maken, maar had nog teveel last van voetblessure en het is de vraag of de 42-voudig international fit is voor de eerste groepswedstrijd op 17 juni tegen Zuid-Korea. In Oslo was het gemis van Shirokov aanvankelijk niet voelbaar. Rusland was de bovenliggende partij en opende binnen drie minuten de score. Oleg Shatov schoot in twee instanties binnen en tekende voor zijn tweede interlanddoelpunt: 0-1.

Na twintig minuten was Denis Glushakov dicht bij een tweede doelpunt, maar doelman Rune Jarstein tikte de kopbal over. Noorwegen was enkel gevaarlijk met een verre vrije trap van Havard Nordtfeit, die uit de hoek werd gedoken door Igor Akinfeev. De Scandinaviërs gingen met een minimale achterstand de rust in en mochten zich daarmee gelukkig prijzen. Rusland was ook na rust sterker en kwam via Maksim Kanunnikov van Amkar Perm (bal van lijn gehaald) dicht bij de 0-2.

Twaalf minuten voor tijd kwamen de Noren, die niet aanwezig zijn op het WK, echter langszij: Anders Konradsen verlengde een voorzet van Morten Gamst Pedersen tot in de verre hoek. Zowel Noorwegen (Joshua King) als Rusland (Alan Dzagoev) had in de laatste tien minuten de zege voor het grijpen, maar de ploegen gingen in evenwicht uit elkaar in het Ullevaal Stadion in Oslo. Over zes dagen oefent Sbornaya in Moskou tegen Marokko. Op het WK speelt Rusland tegen Zuid-Korea, België en Algerije.