Vermeend miljoenenbod van PSV op Colombiaan direct ontkracht: 'Onzin'
Donderdag, 24 juli 2014 om 20:10 • Gijs Freriks

PSV is druk bezig met de komst van middenvelder Steven Defour, maar wil de verdediging ook nog versterken. Karim Rekik is de topkandidaat voor de vacante positie, maar technisch manager Marcel Brands zou zijn oog ook hebben laten vallen op Éder Balanta. De 21-jarige Colombiaan speelt bij River Plate en nam deel aan het WK in Brazilië.

Volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio heeft River vorige week al een bod van 6,5 miljoen euro van PSV afgewezen. De Argentijnen zouden de vraagprijs hebben vastgesteld op acht miljoen en bovendien zouden zij 75 procent van de transfersom direct willen ontvangen. Internazionale is ook geïnteresseerd en zou een bod van drieënhalf miljoen hebben uitgebracht op Balanta.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad, is de berichtgeving uit Italië echter 'onzin': "PSV heeft geen 6,5 miljoen geboden op Balanta", schrijft hij op Twitter. "PSV kan deze transferzomer maximaal vijf miljoen en de transferinkomsten van deze zomer investeren, dat is intern afgesproken", voegt hij eraan toe. Balanta geldt als een van de grootste talenten van Zuid-Amerika.

De viervoudig international is de laatste jaren met diverse Europese grootmachten in verband gebracht, zoals FC Porto, AS Roma, Barcelona, Galatasaray, Chelsea en Liverpool. In het contract van Balanta, dat nog tot de zomer van 2017 doorloopt, staat naar verluidt een gelimiteerde afkoopsom van vijftig miljoen euro. El Coyote, zoals hij ook wel wordt genoemd, speelde tot dusver 29 wedstrijden voor River Plate.

 
Eredivisie
 
PSV
 
River Plate
 
Barcelona
 
FC Porto

Poll
Denk jij dat PSV een bod op Éder Balanta heeft uitgebracht?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties