Werkweigeraar verlaat Oekraïne en wordt ploeggenoot kwartet Nederlanders
Zondag, 3 augustus 2014 om 13:40 • Thijs PostLaatste update: 13:46

Newcastle United heeft Facundo Ferreyra overgenomen van Shakhtar Donetsk. De 23-jarige Argentijn wordt een jaar gehuurd en de club van manager Alan Pardew heeft een optie tot koop bedongen. Ferreyra was onlangs een van de zes Zuid-Amerikaanse spelers van Shakhtar die door de onrust in Oekraïne niet terug wilde keren na een trainingskamp.

Ferreyra sloot net als zijn vijf ploeggenoten weer aan bij de selectie van Shakhtar, maar het leek wel duidelijk dat een vertrek onafwendbaar was. Ferreyra heeft zijn transfer gekregen, zo melden the Magpies op de clubwebsite. "Ik houd van de Premier League en toen ik hoorde van de interesse van Newcastle United, was het geen lastige beslissing meer", aldus de aanvaller, die ploeggenoot wordt van Siem de Jong, Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De Zuid-Amerikaan is een goede vriend van Fabricio Coloccini. "Hij heeft me veel verteld over deze club, ik hoefde niet lang na te denken." Manager Pardew is maar wat blij met de komst van de aanvaller. "Hij kan een succes worden hier bij Newcastle United. Hij heeft enorm veel potentieel en we hopen dat hij het kan laten zien."

 
Premier League
 
Newcastle United
 
Shakhtar Donetsk
 
Facundo Ferreyra

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties