Opening na transfer Blind: 'Misschien krijgt hij weer eens de kans'
Maandag, 1 september 2014 om 15:06 • Erik van Dam

Ajax verkocht Daley Blind afgelopen weekend voor 17,5 miljoen euro aan Manchester United. De verdedigende middenvelder is inmiddels al anderhalve in Engeland voor de medische keuring en voor het bespreken van zijn eigen voorwaarden. De grote vraag is wie het gat opvult dat de 24-jarige Blind achterlaat in Amsterdam. Zondag speelde Thulani Serero op 'zijn' plek bij Ajax, maar de club haalt misschien nog iemand van buitenaf.

Er gingen zondag en maandag een paar namen rond, maar vooralsnog is het stil bij de landskampioen. Ilan Boccara hoopt stiekem dat hij misschien de kans krijgt van Frank de Boer, nu Blind verkocht is. De 21-jarige verdedigende middenvelder werd twee jaar geleden overgenomen van Paris Saint-Germain, waar hij in het tweede elftal voetbalde. Hij deed pas één keer mee bij Ajax en tweemaal bij de beloften.

Boccara kan het goed vinden met Jaap Stam, co-trainer van Jong Ajax. Hij wilde daarom graag gaan voor zijn kans in de Jupiler League, maar nu Blind is verkocht lonkt er wellicht méér voor de zoon van een Nederlandse moeder en Franse vader. "Ajax heeft weinig controlerende middenvelders meer", zegt broer en zaakwaarnemer Guido Boccara maandag hoopvol tegen Ajax Showtime.

"De kans voor Ilan is niet groot, maar er is een kans en daar wil hij voor gaan. Als hij het goed doet in Jong Ajax, krijgt hij misschien weer eens de kans in het eerste." Boccara's contract in Amsterdam loopt eind dit seizoen af. De spelers van buitenaf die genoemd werden als kandidaat-opvolgers van Blind waren Niki Zimling, Hedwiges Maduro, François Marquet en Marko Vejinovic. Die laatste zal het echter niet worden.

"Bij ons gebeurt niets meer", zegt technisch manager Mohammed Allach maandag tegen Omroep Gelderland. Daarmee sluit hij een transfer impliciet uit. "Er zijn geen ontwikkelingen. Hier is het stil. De geruchten draaien in die laatste dagen altijd op volle toeren, maar ze zijn niet op de waarheid gericht."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Jong Ajax
 
Ilan Boccara
 
Daley Blind

Poll
Moet Frank de Boer Ilan Boccara weer bij de A-selectie halen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties