Portugese oudgediende weigerde 'geweldige aanbieding' van Chelsea
Zaterdag, 6 september 2014 om 19:45 • Gijs Freriks

Tiago Mendes heeft bevestigd dat hij deze zomer zijn rentree kon maken bij Chelsea. De 33-jarige middenvelder liep eind juni uit zijn contract bij Atlético Madrid, maar besloot uiteindelijk om niet op de avances uit Londen in te gaan en in de plaats daarvan een nieuwe verbintenis te tekenen in Vicente Calderón.

"Het was een moeilijke zomer. Ik wil aan de supporters uitleggen wat er is gebeurd, maar ik vertel niet alles, want dat is ook niet interessant", zegt de Portugees in de krant AS. "Na vorig seizoen ontving ik een geweldige aanbieding (van Chelsea, red.) die zowel sportief als financieel erg aantrekkelijk was. Ik heb erover nagedacht om te vertrekken, maar realiseerde mij dat het belangrijkste is om je belangrijk te voelen bij een club."

"Ik sprak vervolgens met Cholo (Diego Simeone, red.) en hij liet mij weten dat hij me wilde behouden. Ik zat sindsdien enkel nog maar met mijn gedachten bij een terugkeer naar Atlético", bekent Tiago, die na het vorige voetbaljaar dus ongeveer drie weken zonder club zat. "Ik ben blij en bedank iedereen van de club omdat ze mij terug hebben gehaald. Ik ga er alles aan doen om dat vertrouwen niet te beschamen."

José Mourinho zag in Tiago, die in het seizoen 2004/05 op Stamford Bridge speelde, een geschikte opvolger voor de naar Paris Saint-Germain vertrokken David Luiz. De 58-voudig international tekende echter voor twee jaar bij in Madrid. Tiago speelde na zijn vertrek bij Chelsea ook nog voor Olympique Lyon en Juventus.

 
LaLiga
 
Atlético Madrid
 
Chelsea
 
Juventus
 
Paris Saint-Germain

Poll
'Chelsea had Tiago ook niet nodig gehad'
Eens
Oneens
Geen mening
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties