Debuut Strootman in Champions League eindigt in slot in mineur

Voor aanvang van de wedstrijd stonden de Moskovieten en Romeinen gelijk. Een zege was dus uitermate welkom voor beide partijen, maar CSKA moest veelvuldig achteruit lopen. Tot grote, uitgespeelde kansen kwam Roma in de eerste dertig minuten niet, maar het toonde wel dreiging: zo had Radja Nainggolan van afstand overgeschoten. In het laatste kwartier voor rust werden i Giallorossi gevaarlijker. Alessandro Florenzi bediende Adem Ljajic net niet op maat en schoot even later zelf naast, na een pass van aanvoerder Totti.

Een paar minuten voor rust brak een vrije schop van diezelfde Totti de ban. Il Capitano ramde de bal van net buiten de zestien meter hard door de muur en hoog in het doel van Igor Akinfeev. Met zijn 38 jaar en 59 dagen werd Totti zo de oudste speler ooit die direct vanuit een vrije trap scoorde in de Champions League. Het oude record was al jaren in handen van Ryan Giggs. De thuisclub kreeg bijna ook de 0-2 om de oren, maar Akinfeev duwde een schot van Florenzi tijdig weg.

De Russen, die de laatste acht jaar niet 'de nul' wisten te houden in de Champions League, hoopten op betere tijden in de tweede helft. Voor rust was Seydou Doumbia het dichtst bij een treffer geweest, maar toen maakte Morgan De Sanctis zich groot en belette hij de spits het scoren. Leonid Slutsky stuurde dezelfde elf het veld in na rust, maar greep twintig minuten later alsnog in. Aleksandrs Cauna moest er vanaf en maakte plaats voor Georgi Milanov. Later moest ook Ahmed Musa er af: in zijn plaats kwam Zoran Tosic.

De wissels konden Roma lange tijd niet van de wijs brengen. De voorsprong bleef tot vlak voor het eindsignaal intact voor i Giallorossi, maar het ging op de valreep nog mis. CSKA sleepte er het maximale uit via verdediger Vasili Berezutskiy, wiens voorzet door niemand werd aangeraakt en zomaar in het doel belandde. Onverdiend was het niet te noemen, want in de laatste minuten misten de Moskovieten al twee kansen op de 1-1. De late klap die nu werd uitgedeeld leverde toch nog een punt op. Zowel Roma als CSKA staat nu op vijf punten.