Fenerbahçe heeft aan gelukstreffer genoeg en bezweert minicrisis

Fenerbahçe schoot in de eerste helft, voor het eerst dit seizoen, niet één keer gericht op doel. Desondanks gingen De Gele Kanaries wel aan de leiding, want een verdwaalde voorzet van Raul Meireles viel een paar minuten voor de onderbreking via de lat en de handen van de keeper in het doel. De bezoekers maakten geen beste indruk op het moeilijk bespeelbare veld in het Balikesir Atatürk Stadion, maar gaven ook nauwelijks iets weg. De grootste kans in het eerste bedrijf was overigens voor Moussa Sow, maar zijn boogbal ging na negen minuten rakelings naast.

Het team van Ismail Kartal dacht na een uur op 0-2 te komen, maar een doelpunt van basisklant Dirk Kuyt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Een paar minuten daarvoor was ook Sow gevaarlijk geweest, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Emrullah Salk. Balikesirspor groeide in de tweede helft echter in de wedstrijd en was ook een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Doordat Sow ook nog een grote kans miste, bleef het bij die ene gelukstreffer van Meireles. Fenerbahçe staat nu met 24 punten bovenaan in de Süper Lig, maar Galatasaray (zaterdagavond) en Besiktas (zondag) komen nog in actie.