Update: Liverpool verkoopt Suso per direct aan AC Milan
Zaterdag, 17 januari 2015 om 10:05 • Bart KruytLaatste update: 11:04

De toekomst van Suso ligt bij AC Milan. Diverse media uit Engeland, Italië en Spanje brachten dinsdagochtend al naar buiten dat de aanvaller van Liverpool een voorcontract had getekend in het San Siro en de zaakwaarnemer van Suso, Jaime Serra, heeft inmiddels bevestigt dat er een akkoord is bereikt met Milan. Suso gaat voor vier jaar tekenen bij de Italiaanse topclub.

Milan wordt al maandenlang in verband gebracht met de 21-jarige Suso, die eigenlijk Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre heet, maar nu is er dus eindelijk witte rook. "Het klopt, er is een akkoord bereikt met Milan over een vierjarig contract", zegt Serra. "Of Suso in januari al naar Italië vertrekt? Dat is een mogelijkheid, laten we afwachten wat er deze maand nog gaat gebeuren."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Suso werd gezien als een toekomstige ster van Liverpool: hij maakte in de zomer van 2010 de overstap van Cádiz naar the Reds, die de crème de la crème van het Spaanse voetbal destijds te slim af waren. Suso maakte in 2012/13 zijn officiële debuut voor Liverpool en werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Almeria. Mede door blessureleed speelde hij dit seizoen slechts 23 minuten voor Liverpool en lijkt hij zijn avontuur in Engeland in mineur af te sluiten. Zijn contract op Anfield loopt in de zomer af.

Update 7 januari 15.02 uur - AC Milan bevestigt akkoord met aanvaller van Liverpool
Joaquín Fernández Sáenz de la Torre, kortweg Suso, gaat inderdaad naar AC Milan. Zijn zaakwaarnemer gaf dinsdagavond al aan dat er een akkoord was bereikt over een vierjarig contract in het San Siro en woensdagmiddag heeft Milan dat nieuws bevestigd via het officiële tv-kanaal van de club. I Rossoneri nemen Suso in de zomer transfervrij over van Liverpool, al is er nog een kans dat de Spanjaard al deze maand naar Italië verhuist. Dan moet er dus wel een akkoord worden bereikt met Liverpool.

Update 11 januari 07.15 uur - AC Milan verwelkomt zomeraanwinst voor medische keuring
Suso meldt zich deze zondag in Italië voor de medische keuring bij AC Milan. I Rossoneri maken via de officiële kanalen bekend dat de aanvaller van Liverpool op zondag en maandag diverse tests zal ondergaan. Van een wintertransfer zal echter geen sprake zijn: Milan benadrukt dat de deal niet naar voren wordt gebracht en dat Suso pas in de zomer naar het San Siro zal komen. De aanvaller van Liverpool is dan transfervrij.

Update 17 januari 10.05 uur - Liverpool verkoopt Suso per direct aan AC Milan
Suso maakt toch per direct de overstap naar AC Milan. Liverpool maakt zaterdagmorgen via de officiële kanalen bekend dat de aanvallende middenvelder naar de Italiaanse topclub is getransfereerd. De 21-jarige Spanjaard zou eigenlijk aan het einde van het seizoen gebruik maken van zijn transfervrije status, maar de clubs zijn uiteindelijk toch tot een vergelijk gekomen. Suso speelde in totaal 21 wedstrijden voor the Reds en was daarin eenmaal trefzeker.

 
Premier League
 
Serie A
 
AC Milan
 
Liverpool
 
Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre

Poll
Suso is een aanwinst voor AC Milan
Eens
Oneens
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties