Koploper NEC wordt weggespeeld, Roda JC levert ook wanprestatie

FC Eindhoven - NEC 3-0
Joey Sleegers zette de thuisploeg na nog geen kwartier spelen op voorsprong. Joshua Smits kwam te ver zijn doel uit en Sleegers werkte de bal makkelijk over de keeper heen: 1-0. NEC speelde geen goede eerste helft en mocht blij zijn dat de achterstand niet hoger opliep. Dik tien minuten voor rust viel het tweede doelpunt van FC Eindhoven alsnog, na geklungel bij de ploeg van Ruud Brood. Na een slecht verwerkte hoekschop werd de bal opnieuw voorgezet en was het Jens van Son die voor de 2-0 zorgde. NEC was ook in het restant van het tweede bedrijf niet gevaarlijk en moest nog een tegendoelpunt incasseren. Branco van den Boomen zorgde vanaf de rand van het zestienmetergebied voor de 3-0 en deelde de Nijmegenaren de genadeklap uit.

RKC Waalwijk - Roda JC Kerkrade 3-0
In de eerste 45 minuten ging er veel mis aan beide kanten. Roda begon slap aan het duel en grossierde in balverlies. RKC was feller en agressiever, maar faalde in de afwerking. De ploeg van Martin Koopman zag zijn inspanningen na rust beloond worden. Nick Coster maakte na nog geen tien minuten de openingstreffer en RKC liep in negen minuten tijd uit naar 3-0, via Gianluca Maria en opnieuw Coster. RKC boekte zodoende de eerste zege sinds 17 oktober, al verandert dat niets aan de status van hekkensluiter in de Jupiler League.

Fortuna Sittard - Helmond Sport 1-0
In de eerste helft viel geen enkel doelpunt en dat was hoofdzakelijk te danken aan Ferhat Kaya. De doelman hield Fortuna in de eerste 45 minuten voortdurend op de been, maar de afronding van de bezoekers liet ook te wensen over. Enkele minuten na rust liet Juanito Sequiera zijn ploeg met tien man achter, na een charge op Jordi Baur. Een handsbal van Kevin Visser stond aan de basis van de openingstreffer van Fortuna. Invaller Jasper Waalkens tikte de bal op de achterlijn slim tegen de glijdende hand van Visser aan. Roel Janssen benutte de toegekende strafschop: 1-0. Meer doelpunten vielen er niet in Sittard, waardoor het Sittardse publiek eindelijk de eerste thuiszege mocht vieren.

Telstar - Jong Ajax 1-1
Telstar verloor zes van de laatste zeven wedstrijden, maar met het vertrouwen zat het vrijdagavond wel goed. Het team van Michel Vonk speelde immers een uitstekende eerste helft tegen Ajax en kreeg verschillende mogelijkheden om de score te openen: Kevin van Essen en Calvin Valies mikten bijvoorbeeld net naast. Door een prachtig doelpunt van Elton Acolatse kwamen de bezoekers na een uur op voorsprong, maar Anmar Almubaraki maakte een kwartier voor tijd weer gelijk: 1-1. Ajax zal niet tevreden zijn over het vertoonde spel, maar is nu al wel acht wedstrijden op rij ongeslagen in de Jupiler League.

MVV Maastricht - Almere City FC 1-0
In een matig gevulde De Geusselt gingen beide partijen direct bijzonder fel van start en het ging in de eerste helft dan ook gelijk op, met kansen over en weer. De eerste goede kans was voor MVV Maastricht, maar Sven Braken schoot van dichtbij over. Aan de overzijde had Enzio Boldewijn moeten scoren, maar zijn poging werd gekeerd door Jo Coppens. Na 65 minuten werd de score opengebroken door Braken, die na een lange bal van Nick Kuipers de 1-0 op het bord zette. MVV hield stand, al eindigde men het duel door een rode kaart voor Hawbir Moustafa nog wel met tien man.

Achilles'29 - Jong PSV 2-0
De beloften van PSV wonnen al drie wedstrijden niet meer en bakten er ook tegen Achilles'29 niet veel van. Het team van Darije Kalezic speelde een zwakke eerste helft en keek na een kwartier al tegen een achterstand aan: Tim Sanders kopte uit een vrije trap van Thijs Hendriks raak. Freek Thoone kreeg later een uitgelezen mogelijkheid om er 2-0 van te maken, maar zijn strafschop werd gekeerd door Jesse Bertrams. Diezelfde Thoone was ruim een kwartier voor tijd echter alsnog trefzeker, want na een mooie rush van Sanders schoot hij in tweede instantie raak. Daarmee besliste hij direct de wedstrijd: 2-0.

FC Den Bosch - Sparta Rotterdam 1-1
In de eerste wedstrijd onder leiding van trainer Alex Pastoor kwam Sparta een aantal keer goed weg, maar wisten de bezoekers toch nog een punt mee te nemen naar Rotterdam. Het duel werd na een uur tijdelijk stilgelegd, nadat het licht was uitgevallen. Na een onderbreking van ruim een halfuur kon de wedstrijd worden hervat en wist de Kasteelclub nog gelijk te maken. Benjamin van den Broek schoof de bal al na vijf minuten onder Roy Kortsmit: 1-0. Daniel Breedijk tikte de bal in de slotfase na een corner van dichtbij binnen: 1-1. Mats van Huijgevoort had even daarvoor zijn tweede gele kaart ontvangen.