Arsenal verslaat hekkensluiter, doelpunt en blessure voor Fer

Arsenal - Leicester City 2-1
In het eerste kwartier maakten de bezoekers een goede indruk, met een defensie van vijf man die Arsenal op afstand hield en Riyad Mahrez die de verdedigers van de thuisploeg bezig hield. Enkele minuten na een kans voor de Algerijn was Theo Walcott dicht bij een doelpunt; Mark Schwarzer redde echter subliem op diens bekeken inzet. De ploegen hielden elkaar in evenwicht, totdat Koscielny de bal uit een corner van Mesut Özil laag binnenschoot: 1-0. Vlak voor rust verdubbelde de ploeg van Wenger de voordelige marge. Schwarzer kon een hard schot van Özil maar half keren, waarna Walcott de rebound diagonaal tegen de touwen schoot: 2-0.

Na de onderbreking leunde Arsenal op de voorsprong, zonder spectaculair voetbal, en lieten de bezoekers zich ietwat meer gelden. Dat resulteerde na iets meer dan een uur spelen in de aansluitingstreffer van Andrej Kramaric. De recordaankoop van the Foxes strafte matig verdedigen van Arsenal af en schoot de bal laag achter David Ospina: 2-1. De ploeg van Wenger slaagde er vervolgens in om de minimale marge in stand te houden, ook al waren Mahrez en Kramaric zeer dicht bij de gelijkmaker. Zodoende blijft Arsenal uitzicht houden op een plek bij de eerste vier, terwijl Leicester City de tiende uitnederlaag van het seizoen leed.

Hull City - Aston Villa 2-0
De ploeg van Paul Lambert domineerde in de eerste tien minuten, maar daarna liet Hull City zich gelden. Na dik twintig minuten spelen namen the Tigers de leiding. Nikica Jelavic kreeg de bal van Dame N'Doye en schoot via het been van Ciaran Clark raak: 1-0. Aston Vila kwam voor rust niet verder dan een poging van Fabian Delph. Na de onderbreking daalde het niveau van de wedstrijd aanzienlijk en werd duidelijk dat Aston Villa een krachttoer zal moeten leveren om niet te degraderen. N'Doye maakte een kwartier voor tijd zijn eerste doelpunt in Engelse dienst, nadat Schwarzer zijn eerste inzet had gekeerd. Dat was tevens het laatste wapefeit.

Sunderland - Queens Park Rangers 0-2
Degradatiekandidaat Queens Park Rangers had dit seizoen nog geen punt gepakt in een uitwedstrijd, maar dinsdag draaide het plots bij de ploeg waar Harry Redknapp is vertrokken als manager. Na een kwartier opende Leroy Fer de score tegen de ploeg van zijn neef Patrick van Aanholt, door binnen te koppen bij een voorzet van Matt Phillips. Tien minuten later was Fer zelfs dicht bij zijn tweede goal, toen hij vanaf de rand van het strafschopgebied de paal raakte. In de blessuretijd van de eerste helft viel de 0-2 alsnog: weer kwam de voorzet van Phillips, nu was de afronding van Bobby Zamora. Het weinig creatieve Sunderland kreeg pas een kwartier voor tijd wat kansen, voornamelijk via Jermain Defoe, maar keeper Robert Green van QPR liet zich niet passeren. Voor Fer eindigde de wedstrijd in mineur: hij viel geblesseerd uit.