Icardi vijzelt marktwaarde verder op bij derde zege op rij Inter

Met een elfde stek in de rangschikking stond Internazionale absoluut niet waar het wilde staan, maar i Nerazzurri wisten dat ze bij een zege naar de (tijdelijke) gedeelde zesde plek zouden springen. Inter, dat speelde zonder Andrea Ranocchia en Xherdan Shaqiri, wist dat het tegen laagvlieger Cagliari sowieso wel lastig zou worden: de laatste keer dat er op Sardinië gewonnen werd was in 2010.

Het was zeker niet de wedstrijd van de van Arsenal gehuurde Lukas Podolski, die tal van grote kansen om zeep hielp in de eerste helft. Zo ging hij alleen op het doel van de thuisploeg af, twijfelde hij tot drie keer toe en kwam hij uiteindelijk in een positie waar een schot weinig zin meer had. Later kopte hij ook nog tot tweemaal toe naast. Het werd bijna afgestraft door Cagliari, dat een grote kans kreeg in de eerste helft. Duje Cop werkte de bal over keeper Juan Pablo Carrizo, maar hij zag tot zijn afgrijzen dat Davide Santon op de doellijn een treffer wist te voorkomen.

Direct na rust kwam Internazionale op voorsprong. De bal viel in het strafschopgebied wat gelukkig voor de voeten van Mateo Kovacic, die het ding hoe dan ook fraai tegen de touwen werkte. De tweede goal was er wel een van grote klasse. De felbegeerde Mauro Icardi speelde zich met een fraaie kapbeweging mooi vrij en schoot de bal met een heerlijke krul in de verre hoek. Die treffer had Inter ook hard nodig, want Cagliari was juist aan het drukken voor de gelijkmaker.

De thuisploeg gaf niet op en kwam niet lang na de 0-2 van Icardi alsnog tot scoren. Spits Samuele Longo nam de bal wat gelukkig mee langs zijn bewaker, maar de manier waarop hij afrondde was prima. De bal ging echter recht op keeper Carrizo af, die zich de tegentreffer kon aanrekenen. In de absolute slotfase zetten de eilandbewoners alles op alles, maar de gelijkmaker zou niet vallen. Inter boekte zo de derde zege op rij.