Ajax laat middenvelder na tweeënhalf jaar per direct vertrekken
Maandag, 2 maart 2015 om 17:11 • Erik van Dam

Ilan Boccara en Ajax zijn niet langer tot elkaar veroordeeld. De 21-jarige middenvelder van Frans-Nederlandse komaf arriveerde in de zomer van 2012 in Amsterdam, nadat hij eerst twee seizoenen in het reserveteam van Paris Saint-Germain had gespeeld. Verder dan één wedstrijd in de Eredivisie is Boccara nooit gekomen en nu hebben Ajax en hij in overleg besloten per direct uiteen te gaan.

Boccara tekende bij binnenkomst voor drie seizoenen. Frank de Boer liet hem al vrij snel zijn debuut maken, in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De getalenteerde middenvelder speelde toen een kwartier mee. Het bleef echter bij die invalbeurt. In zijn tweede seizoen wist Boccara de concurrentie niet achter zich te laten en opteerde hij in de tweede seizoenshelft voor een uitleenbeurt.

Ook bij Évian Thonon-Gaillard kwam hij echter niet van de grond: er vielen hem twee invalbeurten in de competitie ten deel. Terug in Amsterdam sloot de Fransman aan bij Jong Ajax en daar deed hij dit seizoen vier keer mee. Het contract dat nog tot de zomer liep, is verscheurd: Boccara is nu vrij om te gaan en staan waar hij wil.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Ilan Boccara

Poll
Denk je dat er andere clubs in Nederland zijn, die iets aan Ilan Boccara hebben?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties