'Echt zonde, ik weet zeker dat Ilan de kwaliteiten had voor Ajax'
Donderdag, 5 maart 2015 om 12:45 • Bart Kruyt

De samenwerking tussen Ilan Boccara en Ajax werd geen succes. De 21-jarige middenvelder van Frans-Nederlandse komaf arriveerde in de zomer van 2012 in Amsterdam, nadat hij eerst twee seizoenen in het reserveteam van Paris Saint-Germain had gespeeld. Verder dan één wedstrijd in de Eredivisie is Boccara nooit gekomen en maandag werd het contract van de speler ontbonden.

Guido Boccara, de broer en zaakwaarnemer van de middenvelder, heeft een vervelend gevoel overgehouden aan het avontuur in Amsterdam. "Ik vind het een schande wat er met Ilan is gebeurd bij Ajax", zegt hij tegen Ajax Showtime. De belangenbehartiger vertelt dat de transfer van zijn broer werd geregeld door Michael Kinsbergen, die de neef is van de moeder van Boccara. Een paar weken later werd Kinsbergen aangesteld als algemeen directeur van Ajax.

"Zijn aanstelling als directeur bij Ajax was niet in het voordeel van Ilan", meent Guido Boccara. "Het was voor Frank de Boer niet prettig dat een speler familie was van de nieuwe baas." Bovendien was bij de contractonderhandelingen afgesproken dat Boccara niet zou hoeven spelen tijdens Jom Kippoer, een Joodse feestdag. "De Boer vond dat niets", aldus de zaakwaarnemer.

Ilan Boccara maakte op 2 september 2012 tijdens sc Heerenveen-Ajax zijn debuut in het eerste elftal en De Boer wilde drie weken later weer een beroep op hem doen voor het bekerduel met FC Utrecht. Die wedstrijd viel echter op 26 september, de dag waarop dat jaar toevallig ook Jom Kippoer viel. Boccara wilde niet spelen en vervolgens riep De Boer hem nooit meer op. "Echt zonde. Ik weet zeker dat Ilan de kwaliteiten had voor Ajax."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Ilan Boccara
 
Frank de Boer

Poll
Ilan Boccara was goed genoeg voor Ajax
Eens
Oneens
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties