Lyon nestelt zich naast Paris Saint-Germain; Lacazette evenaart Zlatan

Het Lyon van Hubert Fournier had zich een betere start kunnen wensen, want binnen twee minuten stond het al 0-1. Corentin Tolisso kopte raak uit een hoekschop van Clément Grenier. Weer vier minuten later verdubbelde Lacazette op aangeven van Clinton N'Jie de score: 0-2. Lacazette werd daarmee de eerste speler in de geschiedenis van Lyon die in één seizoen 26 keer heeft weten te scoren in competitieverband. Lyon ging vrolijk verder met aanvallen en was dicht bij de 0-3 toen een poging van Tolisso van de lijn werd gehaald. Reims kwam na een klein kwartier plots terug door een volley van Alexis Peuget, maar Lyon haalde de schade al gauw in.

N'Jie volleerde na twintig minuten na een voorzet van Henri Bedimo prachtig raak: 1-3. Beide partijen kregen voor rust nog één kans om te scoren, maar die werden niet verzilverd. Reims begon sterk aan de tweede helft en raakte zelfs de lat, maar slaagde er niet in om terug in de wedstrijd te komen. Aan de andere kant hield Kossi Agassa N'Jie en Ferri van scoren af, maar door een eigen goal van Mickaël Tacalfred werd het toch nog 1-4. Daarmee was het nog niet gedaan in Reims, want in de blessuretijd kopte Gaëtan Charbonnier uit een hoekschop de tweede treffer van de gastheer tegen de touwen: 2-4.