Chili haalt gigantisch uit en schaart zich bij laatste acht
Zaterdag, 20 juni 2015 om 07:00

Chili en Bolivia hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de Copa América. De groepsgenoten in Groep A troffen elkaar in het Estadio Nacional in Santiago en gastland Chili verpulverde Bolivia: het werd liefst 5-0. Chili wint zodoende de groep, maar ook Bolivia gaat naar de laatste acht. Het bleef nummer drie Ecuador namelijk een punt voor.

Voorafgaand aan het slotduel in de groep wist Bolivia al dat het zeker was van een plaats bij de eerste twee. Het was alleen nog de vraag of la Verde de groep zou winnen of Chili voor moest laten gaan. Dat laatste gebeurde, want de Chilenen toonden zich heel sterk. In de openingsfase zorgde Charles Aranguiz al na drie minuten voor de 1-0, na voorbereidend werk van Gary Medel en Eduardo Vargas.

Meer: Pechvogel Alexis Sánchez moet vrezen voor lange afwezigheid

Vervolgens was het de beurt aan Alexis Sánchez om te scoren: de eerste keer voor hem, dit toernooi. De ster van Arsenal schoot eerst een vrije trap tegen de buitenkant van de paal en vervolgens raakte hij uit een tweede vrije schop nog eens hard de lat, maar hij pikte toch nog zijn doelpunt mee. Hij zette een counteraanval in en kopte vervolgens de voorzet van Jorge Valdivia binnen. Aan het begin van de tweede helft maakte Alexis plaats voor Ángelo Henríquez en verliet ook Arturo Vidal het veld.

Het duurde na rust twintig minuten voor de 3-0 viel. Bolivia had maar weinig in te brengen, creëerde niet veel kansen en liep na ruim een uur spelen tegen de derde tegengoal aan. Aranguiz schreef die op zijn naam met een intikker, op aangeven van invaller Henríquez. De angel was daarmee wel uit de wedstrijd, zoals dat eigenlijk al zo was na de aftocht van Alexis en Vidal. Het werd nog wel 4-0 en 5-0 door toedoen van Medel en een eigen doelpunt van Ronald Raldes. Chili boekte zo de grootste zege tot nu toe in de Copa América.

 
Copa America
 
Chili
 
Bolivia
 
Alexis Sánchez
 
Arturo Vidal

>
Copa America
Chili
5
0
Bolivia
Zaterdag, 20 juni 2015 om 01:30
Poll
Zie jij Chili als een kandidaat voor de eindzege?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
01:13
01:13
El Mundo: Sergio Ramos betaalt boete van een miljoen euro
1
   
01:00
01:00
'Wat ik hier bij FC Utrecht nu wel heb, is wat ik bij Vitesse niet had'
0
   
00:45
00:45
'Razernij' speelt Frenkie de Jong parten: 'Het drong niet tot hem door'
1
   
00:16
00:16
Van Persie vol bewondering: 'Een doelpunt dat je één keer in je leven maakt'
5
   
00:07
00:07
Welke Ajacied krijgt een 4,5 na de pijnlijke nederlaag tegen Chelsea?
74
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties