Update: Olympique Marseille heeft back van Atlético definitief binnen
Maandag, 27 juli 2015 om 21:28 • Gijs FreriksLaatste update: 21:28

Javier Manquillo komt komend seizoen op huurbasis uit voor Olympique Marseille. De clubs hebben hierover een principeakkoord bereikt en de verdediger hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen. Lassana Diarra gaat ook naar Marseille.

Trainer Marcelo Bielsa belde vorige week twee keer met Manquillo en heeft hem blijkbaar overtuigd. De 21-jarige rechtsback werd ook genoemd bij clubs als AS Roma, Girondins Bordeaux, Granada, Getafe en Rayo Vallecano, maar gaat dus aan de slag in het Stade Vélodrome. Hij is na onder anderen Karim Rekik en Lucas Ocampos de zevende zomeraanwinst.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Manquillo speelde drie jaar in de jeugd bij Real Madrid, maar maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij de stadsrivaal. Het is bij Atléti echter nog niet tot een doorbraak gekomen en afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan Liverpool. Manquillo zou aanvankelijk een tweede jaar op Anfield blijven, maar de Engelsen besloten hem terug te sturen naar Madrid.

Marseille heeft de komst van Lass Diarra eveneens aangekondigd. De controlerende middenvelder is al medisch goedgekeurd en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vier jaar bij l'OM. De dertigjarige Fransman liet zijn contract bij Lokomotiv Moskou onlangs ontbinden en de Russen waren van mening dat hij derhalve een schadevergoeding van zo'n tien miljoen euro moest betalen. Diarra ging hiertegen in beroep bij de geschillencommissie van de FIFA en kreeg onlangs van de wereldvoetbalbond toestemming om voor een andere club uit te komen.

Update 27 juli 21.28 uur - Olympique Marseille heeft back van Atlético definitief binnen
Javier Manquillo mag zich officieel speler van Olympique Marseille noemen. De rechtsback, 21 jaar, onderging maandag met succes een medische keuring in Frankrijk en zette daarna zijn handtekening onder een huurcontract voor een seizoen. De Ligue 1-club en Atlético Madrid bereikten vorige week al overeenstemming over de tijdelijke overgang van Manquillo. L'OM heeft een optie tot koop bedongen.

 
Ligue 1
 
Olympique Marseille
 
AS Monaco
 
Olympique Lyon
 
AS Roma

Poll
Goede aanwinsten voor Olympique Marseille?
Ja
Javier Manquillo wel, Lass Diarra niet
Lass Diarra wel, Javier Manquillo niet
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties