AS Monaco baant zich met fraaie goals naar zege op Sulejmani
Dinsdag, 28 juli 2015 om 22:07

AS Monaco is de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League zonder kleerscheuren doorgekomen. De Monegasken wonnen bij Young Boys in Zwitserland dinsdag met 1-3. Layvin Kurzawa nam op fraaie wijze de eerste goal van de avond op zich en daarna vergrootten Guido Carrillo, Raphaël Nuzzolo en Mario Pasalic de score. AS Monaco heeft nu de beste uitgangspositie voor de return: volgende week wordt er verder gevoetbald in het Stade Louis II.

Zowel Young Boys als AS Monaco beleefde zijn vuurdoop van het Europese seizoen, maar in Zwitserland ging de competitie al van start en Young Boys had dus al wat wedstrijdritme. De thuisclub, met Miralem Sulejmani in de basiself aan de zijkant van de aanval, was bovenliggend maar had moeite die dominantie om te zetten in echte kansen en doelpunten. Na dik een uur spelen brak Kurzawa de score knap open: hij ontving de ideale voorzet en nam die met links ineens op de pantoffel: de bal plofte links beneden binnen.

De 0-1 van Kurzawa was het startsein van een interessant en doelpuntrijk laatste half uur. Nadat hij zelf nog op de doellijn redding bracht en de 1-1 voorkwam, was Kurzawa er vervolgens getuige van hoe zijn team uitliep. João Moutinho bracht een vrije schop namelijk op het hoofd van Carrillo en de aanwinst kopte van dichtbij raak voor de 0-2. Het was alsof de thuisclub die tweede tegengoal nodig had om wakker te schrikken en terstond vond men de aansluiting, tot opluchting van het thuispubliek.

Het gegoochel van Scott Sutter aan de rechterkant miste zijn uitwerking niet en zijn lage voorzet richting het midden werd gepromoveerd tot doelpunt door Nuzzolo (1-2). De stand werd zo iets draaglijker voor de fans in Zwitserland, maar de aansluitingstreffer bleek slechts ijdele hoop op iets moois. AS Monaco pakte namelijk meteen weer door en de eerste de beste aanval leidde alweer de 1-3 in. Een minuut na Nuzzolo's treffer bediende Anthony Martial teamgenoot Pasalic en de van Chelsea gehuurde Kroaat haalde met links werkelijk snoeihard uit: de bal verdween onhoudbaar tegen de touwen.

In de slotfase deed Sulejmani nog zijn best een goede voorzet te geven, maar er was geen teamgenoot die er iets mee kon doen en dus bleef het verschil tussen beiden twee goals. Aan de zijde van Monaco maakte Stephan El Shaarawy zijn entree: de van AC Milan overgekomen spits mocht de laatste tien minuten meespelen. Na het weerzien met Young Boys wacht voor AS Monaco de eerste wedstrijd van het seizoen in de Ligue 1, uit bij OGC Nice.

 
Champions League
 
Young Boys
 
Layvin Kurzawa
 
Miralem Sulejmani
 
Mario Pašalic

>
UEFA Champions League
Young Boys Bern
1
3
AS Monaco
Dinsdag, 28 juli 2015 om 20:15
Poll
AS Monaco bereikt volgende week de laatste voorronde
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:47
12:47
'Ik anticipeer nog niet goed genoeg op de bewegingen van Messi en Suárez'
2
   
12:24
12:24
'Feyenoord-flop' wekt interesse Napoli en Tottenham: '10 miljoen is te weinig'
43
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Genk ontvangt bod van twintig miljoen euro uit Italië
8
   
11:47
11:47
Mourinho ontroert met bijzondere brief aan zieke Tottenham-supporter
13
   
11:32
11:32
Noa Lang en consorten aangepakt: 'Ik zag Rodri en Parejo erom lachen'
59
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties