Watford laat concurrent voor Berghuis overkomen vanuit China
Maandag, 17 augustus 2015 om 17:43 • Erik van Dam

Alessandro Diamanti speelt de rest van dit seizoen in de Premier League. De promovendus maakt maandag bekend dat de 32-jarige Italiaan gehuurd wordt van Guangzhou FC uit China. Diamanti verliet de Europese velden anderhalf jaar geleden voor het avontuur in Azië, maar ging al eerder op huurbasis aan de slag bij Fiorentina. De buitenspeler wordt een concurrent voor Steven Berghuis, die de zomer AZ verliet voor een contract bij de Engelsen.

Na een loopbaan langs veel clubs trok Diamanti in januari 2014 richting China. Hij speelde er dertig wedstrijden in de Super League en de Aziatische Champions League, alvorens hij zeven maanden geleden opteerde voor een tijdelijk verblijf in Florence. Daar maakte de routinier het seizoen af. Hij gaat nu weer aan de slag bij Guangzhou, maar is naar Watford gegaan voor een jaar in Engeland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Eerder was Diamanti in de Premier League actief bij West Ham United. Dat betaalde in de zomer van 2009 naar verluidt zeven miljoen euro, maar echt succesvol bleek de samenwerking niet. Diamanti ging vervolgens verder bij Brescia en Bologna, alvorens Guangzhou hem contracterde. Het is nu zaak dat Berghuis scherp en geconcentreerd blijft voetballen, voor hij misschien achter Diamanti komt te staan in de pikorde. Voor Berghuis zat er tot nu toe alleen een invalbeurt tegen West Bromwich in het vat.

Watford haalt er een concurrent voor Steven Berghuis bij: de Engelsen huren Alessandro Diamanti (32) dit seizoen van Guangzhou FC uit China! #officieel #watfordfc #premierleague #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


 
Premier League
 
Serie A
 
Watford
 
Fiorentina
 
Alessandro Diamanti

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties