Update: Opponent van AZ geeft aankoop clausule van 40 miljoen euro
Maandag, 31 augustus 2015 om 15:50 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 15:49

Raúl Garcia van Atlético Madrid keert zeer waarschijnlijk terug naar Baskenland, bij Athletic Club. De Primera División-clubs maken via de officiële kanalen melding van een principe-akkoord over een transfer van de middenvelder naar Bilbao. Raúl Garcia moet nog wel een medische keuring ondergaan en de laatste formaliteiten afhandelen.

Raúl Garcia ging in de zomer van 2007 voor dertien miljoen euro van Osasuna naar Atlético. Hij keerde in 2011/12 op huurbasis terug naar Pamplona, maar was verder zeven seizoenen lang een belangrijke speler voor los Colchoneros. De middenvelder, 29 jaar, speelde in totaal 329 officiële duels voor de Madrilenen en was daarin goed voor 46 treffers.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In het tenue van Atlético won Raúl Garcia, goed voor twee A-interlands, bijna alle prijzen: de landstitel, de Copa del Rey, de Supercopa de España, de Europa League en de Europese Super Cup. De middenvelder wilde Atlético niet verlaten, maar het voorstel van Athletic voor vier seizoenen zou te goed zijn om af te slaan. Het team van Ernesto Valverde is een van de tegenstanders van AZ in de Europa League.

Update 31 augustus 15.50 uur - Opponent van AZ geeft aankoop clausule van 40 miljoen euro
Raul García gaat definitief bij Athletic Club aan de slag. De middenvelder onderging maandagochtend een medische keuring in Bilbao en zette in de middaguren zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2019. De voor acht miljoen euro van Atlético Madrid overgekomen Spaans international heeft een transferclausule van veertig miljoen euro gekregen.

 
LaLiga
 
Athletic Club
 
Atlético Madrid
 
Ernesto Valverde
 
Raúl García Escudero

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties