Zwitserland wint na comeback; eerste zege in twee jaar voor Luxemburg

Zwitserland - Slovenië 3-2
Slovenië had in punten gelijk kunnen komen met Zwitserland, maar kwam dus bedrogen uit. In het St. Jakob-Park van FC Basel was Zwitserland in de eerste helft de bovenliggende partij, maar men speelde bij vlagen ook slordig en grote kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Timm Klose en Bostjan Cesar zorgden voor het gevaar, alvorens de score op slag van rust werd geopend door Milivoje Novakovic. De 36-jarige spits van Nagoya Grampus liftte de bal over Yann Sommer in het doel, na een pass van Josip Ilicic en balverlies van Fabian Schär. Drie minuten na rust werd het ook nog 0-2: Cesar kopte een hoekschop van Valter Birsa binnen.

Zwitserland was op achtervolgen aangewezen, maar het had na vijftig minuten ook 0-3 kunnen worden toen doelman Yann Sommer Ilicic van scoren afhield. Slovenië speelde gedisciplineerd en hield de rijen gesloten en Zwitserland slaagde er lange tijd niet in om tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. In de laatste minuten kwam het echter toch nog goed voor La Nati: Josip Drmic punterde de bal na een knappe pass van Breel Embolo diagonaal binnen en Valentin Stocker tekende voor de 2-2 na een verzorgde aanval en een pass van Shaqiri. Drmic maakte er in de vierde blessureminuut zelfs nog 3-2 van.

Estland - Litouwen 1-0
Estland blijft volop in de race om een direct plaatsbewijs voor het EK te bemachtigen. Het Oostzeeland had aan één doelpunt, dat negentien minuten voor tijd viel, voldoende om Litouwen van zich af te schudden. Konstantin Vassiljev nam de bal op de rand van het strafschopgebied over van Sergei Zenjov en schoot hard en hoog in het doel. Lukas Spalvis had later gelijk kunnen maken, maar zijn kopbal was niet krachtig genoeg. De zege voor Estland was verdiend, want men had het meeste balbezit en domineerde van begin af aan. Ragnar Klavan had eerder ook al twee kansen gemist namens de Esten, terwijl aan de andere kant Mindaugas Panka de gevaarlijkste man was, maar evenmin kon scoren.

Luxemburg - Macedonië 1-0
Luxemburg boekte zijn eerste overwinning sinds september 2013, toen Noord-Ierland met 3-2 werd verslagen. Het winnende doelpunt werd in de blessuretijd gemaakt door Sebastien Thill, die een afvallende bal na een vrije schop oppikte en het leer met de binnenkant van de voet over doelman Tome Pacovski wipte: 1-0. Zeven minuten eerder had Macedonië de zege voor het grijpen gehad, maar Besart Abdurahimi's strafschop werd gepakt door Jonathan Joubert. Het is voor Macedonië de tweede keer op rij dat men tegen een nederlaag tegen Luxemburg aanloopt; in februari 2012 werd er met 2-1 verloren. Macedonië staat nu met drie punten in zeven speelronden laatste in Groep C; Luxemburg heeft er net als Wit-Rusland vier.