Galatasaray heeft geluk aan de zijde in Trabzon en boekt tweede zege

Trabzonspor - Galatasaray 0-1
Om de matige seizoenstart te doen vergeten moest Galatasaray winnen in Trabzon, maar de bezoekers hadden het lastig en mochten van geluk spreken dat er na negentig minuten spelen een 0-1 stand op het scorebord stond. De thuisploeg kreeg namelijk de betere kansen en had minimaal één keer en eigenlijk wel twee keer móeten scoren. De eerste serieuze mogelijkheid was voor Dame N'Doye, die de bal over Fernando Muslera heen wipte, maar ook het doel miste. Dé kans van de wedstrijd was echter voor Erkan Zengin. De aanvaller had de bal op twee meter van het doel voor het inschieten, maar presteerde het om voor een leeg doel de lat te raken.

Niet veel later deed Marko Marin hetzelfde: de van Chelsea gehuurde spelmaker schoot van afstand en zag zijn inzet via een tegenstander en het aluminium over het doel vliegen. Trabzonspor had daarnaast ook de pech dat het geen strafschop kreeg na een handsbal van Jason Denayer in zijn eigen zestien. Galatasaray werd pas in de laatste fase van de wedstrijd iets sterker. Sinan Gümüs raakte eerst de paal en niet veel later was het alsnog raak. Een vrije trap van buiten de zestien werd matig verwerkt door Trabzon-doelman Onur Kivrak. M'Bia kreeg de bal tegen zijn been en werkte het leer ongelukkig over de doellijn. Die 0-1 bleef tot aan het slotsignaal staan.

Rizespor - Antalyaspor 5-1
Antalyaspor had eerder op de zaterdagmiddag de kans om (in ieder geval voor een paar uur) koploper van Turkije te worden, maar de ambitieuze club slaagde daar niet in. Met sterspeler Samuel Eto'o in de basis kregen de bezoekers flink klop van Rizespor. Godfrey Oboabona opende al na drie minuten de score voor Rizespor, waarna Emrah Bassan nog wel iets terugdeed namens Antalyaspor. Via Ahmet Özek en Deniz Kadah liepen de gastheren nog voor rust weg naar een ruime 3-1 voorsprong. Kadah maakt vervolgens zijn supermiddag compleet door binnen zeventien minuten na de pauze ook de 4-1 en de 5-1 op zijn naam te schrijven. Antalyaspor blijft daardoor op negen punten staan en bezet nu de vijfde plek. Rizespor staat vanwege een iets beter doelsaldo vierde.