Corona blijft imponeren en helpt FC Porto op weg tegen laagvlieger

De eerste helft hield niet over van de kant van de thuisploeg, die deze week nog knap wist te winnen van Chelsea. Dat gebeurde toen met Bruno Martins Indi bij de eerste elf, maar de Nederlander zat tegen de bescheiden laagvlieger de volle negentig minuten op de bank. Vanaf die plek zag hij dat de beste kansen op een openingsgoal voor rust op naam van de bezoekers kwamen. Met name spits Kuca was tot twee keer dicht dreigend, maar zijn pogingen werd onschadelijk gemaakt door Iker Casillas.

Na de pauze schakelde FC Porto een tandje bij. Het leidde al snel tot de openingstreffer, die op naam kwam van Corona. De Mexicaan profiteerde van goed werk van Yacine Brahimi en kon eenvoudig afronden. De aangever bij de 1-0 was twee minuten later zelf verantwoordelijk voor de tweede van de avond: de Algerijnse spelmaker kopte raak na een voorzet van Maximiliano Pereira. Invaller Pablo Osvaldo maakte er tien minuten voor tijd na fraaie aanval 3-0 van, waarna Iván Marcano uit een hoekschop (kopbal) de eindstand op 4-0 bepaalde.