Athletic boekt knappe overwinning en profiteert van verlies AZ
Donderdag, 22 oktober 2015 om 20:50

Athletic Club heeft een knappe overwinning bij Partizan Belgrado geboekt. De club uit Servië had tot dusver dit seizoen alle thuisduels in Europees verband in winst omgezet (drie Champions League-wedstrijden plus het Europa League-duel met AZ), maar donderdagavond ging het mis. Raul Garcia en Beñat Etxeberria scoorden: 0-2. Door de zege gaat Athletic aan kop in Groep L, met evenveel punten als Partizan: zes stuks.

Athletic speelde een uitstekende eerste helft in Belgrado; de ploeg van Valverde was superieur aan de thuisploeg en tien minuten voor rust verscheen de 0-1 op het scorebord. Na een uitstekende voorzet van Oscar de Marcos was het Raúl García die met zijn hoofd de bal achter Zivko Zivkovic kopte. In het eerste half uur waren Xabier Etxeita en Aritz Aduriz al dicht bij de 0-1 en vlak voor rust leek Iñaki Williams voor de 0-2 te zorgen, maar zijn inzet ging maar net langs de verkeerde kant van de paal.

Na de onderbreking slaagde Partizan er evenmin in om voor gevaar voor het doel van Iago Herrerin te zorgen. Het was aan Zivkovic te danken dat de thuisploeg in de wedstrijd bleef, door onder meer een goede reactie op pogingen van Beñat. De spelmaker kreeg twee minuten voor het einde alsnog zijn doelpunt: met een uitstekende vrije trap zorgde hij voor het laatste wapenfeit. Athletic en Partizan hebben een voorsprong van drie punten op AZ en FC Augsburg. Over twee weken staan de ploegen weer tegenover elkaar.

 
UEFA Europa League
 
Athletic Club
 
Iñaki Williams
 
Beñat Extebarria Urkiaga
 
Raúl García Escudero

>
UEFA Europa League
Partizan Belgrado
0
2
Athletic Club
Donderdag, 22 oktober 2015 om 19:00
Poll
Wie gaat hoger eindigen in de groepsfase?
Athletic Club
Partizan Belgrado
Meer nieuws
   
10:14
10:14
Ex-Ajacied hoopt op terugkeer: 'Fantastisch als dat ooit mag gebeuren'
0
   
09:52
09:52
'In Amsterdam zeggen ze dat ik goed op de plek van Ziyech had gepast'
43
   
09:24
09:24
'Het is al rond, Slot wordt gewoon trainer van Feyenoord volgend jaar'
44
   
08:58
08:58
Jan Boskamp geschrokken: 'Ik dacht dat ik naar de andere kant ging'
30
   
08:43
08:43
Overmars lovend: 'Daar is kapitaal opgebouwd als gevolg van zijn werkwijze'
20
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties