Besiktas geeft zege weg na opleving Quaresma; Armenteros scoort

Besiktas - Lokomotiv Moskou 1-1
Ricardo Quaresma leek het verschil te maken in het Atatürk Stadion, want na een klein uur pikte hij een door de doelman weggebokste voorzet van Gökhan Töre op en schoot hij met zijn linker droog raak in de korte hoek: 1-0. Lokomotiv loerde op de counter, maar werd nauwelijks gevaarlijk en de beste mogelijkheden in de eerste helft waren voor de Turken: Olcay Sahan had het vizier na een voorzet van Andreas Beck niet op scherp staan en José Sosa kopte zeven minuten voor de thee naast. Quaresma viel in de rust in en er kwam direct meer leven in de brouwerij.

Alvorens Q7 de score opende, had hij immers bijna een kopdoelpunt van Mario Gómez voorbereid. Na de treffer was Lokomotiv tot aanvallen gedwongen, maar verder dan een mislukt schot van aanvoerder Aleksandr Samedov kwam het bezoek lange tijd niet. Een kwartier voor tijd werd het zowaar gelijk: Oumar Niasse werd aangespeeld door invaller Aleksey Miranchuk en door de benen van Atiba Hutchinson schoot hij diagonaal raak. Via Petar Skuletic was Lokomotiv nog dicht bij de 1-2, maar hij stuitte op de keeper. Namens Besiktas deed Ersan Gülüm nog een poging, maar zijn kopbal werd uit de hoek gedoken door de Braziliaan Guilherme, die binnenkort waarschijnlijk een Russisch paspoort krijgt en international wordt.

Qarabag FK - AS Monaco 1-1
Qarabag hoopte donderdag voor het eerst in zes Europese wedstrijden tegen een Franse formatie te winnen. De eerste kansen waren voor de gastheer, maar Ricardo en Afran Izmailov slaagden er niet in om Danijel Subasic te verschalken. Monaco kwam na een aarzelend begin beter in de wedstrijd, maar vijf minuten voor rust werd het 1-0: Samuel Armenteros scoorde met een lobje. In de tweede helft golfde het spel op en neer en ruim een kwartier voor tijd werd het gelijk in Baku: Ivan Cavaleiro was net te laat bij de bal, maar doordat de keeper het leer tegen de spits aanschoot, zeilde de bal in het doel.