Sensatie Iñaki Williams blinkt ook uit in overwinning op AZ-opponent

Williams nam zondag tegen Real Betis (1-3) al twee doelpunten voor zijn rekening en ook donderdagavond was de geboren Bask, zoon van een Liberiaanse moeder en een Ghanese vader, doorslaggevend. De aanvaller, die vrijdag mogelijk zijn eerste oproep van Vicente del Bosque ontvangt, benutte in de zestiende minuut een rebound, na de eerste kans van de wedstrijd, en zette San Mamés in vuur en vlam.

Twee minuten later kwam Partizan echter al op gelijke hoogte, na een opeenstapeling van fouten. Aboubakar Oumarou kwam oog in oog met Iago Herrerin te staan en faalde niet: 1-1. Ook de derde aanval resulteerde in een doelpunt: na voorbereidend werk van Beñat Exteberria en Aritz Aduriz kon Williams de 2-1 binnentikken. Een heerlijke vrije trap van Exteberria vlak voor rust hielp Athletic aan een 3-1 tussenstand.

Voor Williams zat het duel in Bilbao er na ruim een uur spelen op. De aanvaller had enkele minuten voor zijn wissel nog een goede kans op de 4-1 laten liggen. In de laatste twintig minuten slaagde Athletic er in om nog tweemaal te scoren. Op aangeven van Beñat maakte Aduriz er met een heerlijke kopbal 4-1 van en invaller Gorka Elustondo mocht op aangeven van Aduriz de eindstand bepalen: 5-1.