Cruijff: 'Daarom is het leuk dat de handbalvrouwen het wel beheersen'
Maandag, 21 december 2015 om 09:40

Tot verrassing van velen reikten de dames van het Nederlands handbalteam tijdens het WK in Denemarken tot de finale, die zondag helaas gewonnen werd door Noorwegen. Johan Cruijff is niettemin van mening dat de selectie van bondscoach Henk Groener als voorbeeld kan dienen voor veel ploegen uit de voetbalwereld. "Ik heb opnieuw gemerkt hoe je van andere sporten kunt leren."

Cruijff maakt in zijn column in De Telegraaf duidelijk dat hij trots is op Groener, die als Master in Coaching verbonden is aan het Johan Cruyff Institute en die volgens de voormalig topvoetballer een rustige en intelligente coach is, 'die heel goed weet waar hij het over heeft'. "Iemand die zijn team laat handballen, zoals ik dat graag ook bij het voetbal zie", benadrukt Cruijff. "Bij de handbalvrouwen is me bijvoorbeeld opgevallen dat iedereen altijd in beweging is."

"Niemand, met of zonder bal, staat stil. Zelfs de keepster niet. Daarom is de omschakeling van Nederland zo effectief. Iedereen is altijd onderweg." In de voetballerij beheersen eigenlijk alleen Bayern München en Barcelona die speelwijze. "Dan is het excuus dat die ploegen zulke exceptionele kwaliteiten hebben dat je andere teams daar niet mee moet vergelijken. Daarom is het leuk om te zien dat de handbalvrouwen het wel beheersen, wat bewijst dat het vooral een kwestie van trainen en instelling is."

 
Eredivisie
 
Nederland
 
Bayern München
 
Barcelona
 
Johan Cruijff

Poll
Ben je het met Johan Cruijff eens?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties