Argentijnse bond stelt beste team samen: Messi en Maradona in één elftal
Maandag, 4 januari 2016 om 22:40 • Gijs Freriks

De voetbalbond van Argentinië (AFA) heeft met hulp van het publiek het beste Argentijnse elftal ooit samengesteld. Middels de hashtag #Chosenones konden fans hun voorkeur uitspreken en er is gekozen voor een 4-3-3-formatie, zo maakt de AFA maandagavond via de officiële kanalen bekend.

De nu 65-jarige Ubaldo Matildo Fillol staat tussen de palen. Hij vertegenwoordigde zijn land op de WK's van 1974, 1978 en 1982 en in 1977 werd hij verkozen tot Argentijns Voetballer van het Jaar. El Pato keepte voor onder meer River Plate en Atlético Madrid. De verdediging wordt gevormd door Javier Zanetti (42), Roberto Alfred Perfumo (73), Daniel Passarella (62) en Alberto César Tarantini (60).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Messi na uitreiking van Suárez: ‘Robert, jij zou de Ballon d’Or moeten krijgen’ | Messi pakt Ballon d'Or voor zevende keer; Lewandowski krijgt 'goedmakertje'

Zanetti kennen we vooral van zijn negentienjarige loopbaan bij Internazionale en Perfumo, tegenwoordig analyticus, won met River Plate onder meer de Copa Libertadores in 1967. Voormalig bondscoach Passarella kwam uit voor onder meer Fiorentina en Internazionale en oud-linksachter Tarantini won met zijn land in 1978 het WK ten koste van Nederland. Tijdens dat toernooi was Passarella overigens de aanvoerder van la Albiceleste.

Het middenveld bestaat uit Miguel Ángel Brindisi (65), Fernando Redondo (42) en Diego Maradona (55), waarvan laatstgenoemde logischerwijs de bekendste is. Pluisje scoorde acht WK-doelpunten, was in 91 interlands goed voor 34 doelpunten, won prijzen met Barcelona, Napoli en Boca Juniors en werd in 1986 wereldkampioen. In de voorhoede staan Lionel Messi (28), Mario Kempes (61) en Gabriel Batistuta (46). Alleen Barcelona-ster Messi is van het elftal nog actief.

 
Argentinië
 
Lionel Messi
 
Diego Maradona
 
Javier Zanetti
 
Fernando Redondo

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties