Ontketende Meier met hattrick na rust grote man tegen ontredderd Wolfsburg

Wolfsburg, uiteraard nog altijd zonder de lang geblesseerde Bas Dost, was in de eerste helft heer en meester in de Commerzbank Arena. De bezoekers hadden het betere van het spel en kregen voor rust vijf opgelegde kansen. Dieter Hecking had in de pauze dan ook alle reden tot klagen dat alleen Dante het net wist te vinden. De Braziliaanse stopper werkte de bal bij de tweede paal tegen het net na een scherp aangesneden vrije trap van Ricardo Rodríguez. Met name Daniel Caligiuri kreeg daarna nog een enorme kans, maar hij miste.

Het laten liggen van al die mogelijkheden kwam de bezoekers in de tweede helft duur te staan. Nadat Max Kruse nóg een uitgelezen kans op de 0-2 liet liggen, deed Meier aan de overkant even voor hoe het wel moet. De spits boog in zeven minuten tijd hoogstpersoonlijk de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong voor Eintracht. De gelijkmaker kwam tot stand na een prachtige volley, de tweede was een heerlijke knal van buiten de zestien in de kruising.

De bij rust zo zeker lijkende zege ontglipte die Wölfe daarmee, maar tien minuten voor tijd dachten de bezoekers toch nog enig loon naar werken te krijgen. Sebastian Jung vond André Schürrle, die in de zestien geen seconde bedenktijd nam en de bal meteen op doel schoot. Doelman Lukas Hradecky van Frankfurt ging nog wel naar de grond, maar was te laat om de inzet te pareren. Die 2-2 leek de eindstand te worden maar in de absolute slotseconde van de blessuretijd maakte Meier zijn supermiddag compleet: 3-2.