Aanklacht tegen Piazon ingetrokken: naam van Braziliaan gezuiverd
Dinsdag, 26 januari 2016 om 23:16 • Erik van Dam

Tegen Lucas Piazon bestaan niet langer verdenkingen van aanranding van een vrouw in Canada. Eind oktober vorig jaar ging er een arrestatiebevel uit tegen de middenvelder omdat een vrouw had verklaard aangerand te zijn door Piazon en diens teamgenoot Andrey da Silva Ventura. De aanklacht is nu ingetrokken en zowel de naam van Piazon als zijn collega is weer gezuiverd.

Brian Greenspan en Robin McKechney, die Piazon (ex-Vitesse) juridisch bijstonden nadat er een aanklacht tegen hem werd ingediend, hebben dinsdag een verklaring uit laten gaan. "De beslissing om de aanklacht in te trekken laat zien dat de openbaar aanklager het bij het rechte eind had: er was onvoldoende aanleiding en grond om Piazon aan te klagen. Het is spijtig en betreurenswaardig dat de politie toch een arrestatiebevel liet uitgaan."

De 22-jarige Piazon kan het gewone leven nu weer echt oppakken. Hij is nog altijd eigendom van Chelsea en verblijft momenteel op huurbasis bij Reading in de Championship. Vorig seizoen was de Braziliaanse middenvelder op huurbasis actief bij Eintracht Frankfurt, maar dat werd bepaald geen succes. Bij Vitesse maakte hij nog indruk met elf doelpunten in dertig wedstrijden.

 
Premier League
 
Football League Championship
 
Reading
 
Chelsea
 
Vitesse

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties