AC Milan overklast Inter in boeiende stadsderby

Beide ploegen begonnen energiek aan de wedstrijd, die na ruim vijf minuten al opengebroken had kunnen worden door kersverse Inter-aanwinst Eder. De van Sampdoria overgenomen Braziliaan kreeg de bal echter verkeerd op het hoofd en kon het leer niet richting het doel van Gianluigi Donnarumma sturen. Marcelo Brozovic nam vlak daarna de zestienjarige keeper van Milan onder vuur, maar zijn schot werd goed gestopt. Na de eerste twintig minuten zakte het tempo wat in en kreeg Milan meer grip op de wedstrijd.

De thuisploeg kwam na een half uur spelen gevaarlijk voor het doel van Samir Handanovic en Miranda kon de bal net over de achterlijn tikken. De daaropvolgende corner werd kort genomen en stelde Keisuke Honda in staat om een loepzuivere voorzet richting Alex te slingeren. De centrale verdediger lanceerde zichzelf richting de bal en kopte hard langs een aan de grond genagelde Handanovic voor de 1-0. Vlak na rust was het Donnarumma die gevaar stichtte voor zijn eigen goal: de keeper schoot de bal recht omhoog na een terugspeelbal en kwam in een poging om zijn fout te herstellen in botsing met Eder. Scheidsrechter Antonio Damato wilde echter niet aan een strafschop en in het daaropvolgende geruzie stuurde hij Roberto Mancini naar de tribune.

De Inter-coach zag tussen de fans hoe Milan tien minuten later een grote kans kreeg, maar Giacomo Bonaventura kreeg de bal niet over de lijn. Inter kreeg daarna de beste kans om de wedstrijd weer gelijk te trekken na een overtreding in het strafschopgebied van Alex op invaller Icardi. De Argentijn nam zelf plaats achter de bal, maar zag zijn inzet op de paal uiteenspatten. Dat was een pijnlijke misser, want drie minuten later was het aan de andere kant wel raak: M'Baye Niang draaide de bal fantastisch voor en Carlos Bacca gleed de 2-0 binnen.

Diezelfde Niang besliste de wedstrijd een paar minuten later met de 3-0. De Fransman creëerde ruimte voor zichzelf in het strafschopgebied en stuitte bij zijn eerste inzet op Handanovic, maar slaagde er uiteindelijk met de rebound wel in het net te vinden. In het laatste kwartier was het vooral Milan dat nog probeerde de voorsprong nog verder uit te brengen. Mario Balotelli was nog dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Handanovic. De overwinning van Milan was de eerste in de derby met Inter sinds mei 2014.