Liverpool sneuvelt door late kopbal bij West Ham United

Jürgen Klopp zat weer op de bank bij Liverpool (hij ontbrak tegen Sunderland vanwege een blindedarmontsteking) en de coach stuurde een hoop jongelingen in het veld. Zij deden het echter helemaal niet verkeerd en de wedstrijd tussen West Ham en Liverpool golfde op en neer. De eerste kans van het duel was na een kwartier spelen voor Christian Benteke, maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door Darren Randolph, en aan de overkant raakte Joey O'Brien de paal. Hierna was het weer de beurt aan Liverpool, maar João Carlos Teixeira schoot uit een riante positie naast en ook Philippe Coutinho zag zijn schot op de paal uiteen spatten.

Randolph keerde even later een kopbal van Benteke uit een hoekschop, voordat West Ham voor de derde keer in de eerste helft de paal raakte. Nu had Dimitri Payet het geluk niet aan zijn zijde, maar kort voor rust viel de 1-0 alsnog; Michail Antonio kon bij de tweede paal een voorzet van Enner Valencia binnenschieten. Het doelpunt betekende een flinke tegenvaller voor Liverpool, dat in de tweede helft in de achtervolging moest. De bezoekers vonden de gelijkmaker echter al snel: Philippe Coutinho kopieerde een handigheidje van landgenoot Ronaldinho, door een vrije trap onder een omhoog springende muur te schieten. Randolph kon niet meer reageren.

Benteke had even later de 1-2 voor het binnen schieten, maar zijn schot werd geblokt. Daniel Sturridge (terug van een blessure) kwam in de ploeg bij Liverpool en West Ham had een penalty moeten krijgen toen Valencia aan zijn arm werd getrokken door Tiago Ilori, maar de bal ging niet op de stip. West Ham kreeg in het restant van de reguliere speeltijd sowieso de beste kansen om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken, maar een kopbal van Valencia ging over en Simon Mignolet bracht redding bij een schot van Mark Noble. In blessuretijd redde Randolph nog bij een poging van Jordan Ibe en de zeer aantrekkelijke wedstrijd kreeg zodoende een verlenging.

In de extra speeltijd hield Mignolet Noble opnieuw van het scoren af, waarna Benteke Liverpool op voorsprong had moeten brengen. De ongelukkige spits miste in twee minuten tijd echter twee enorme kansen en dus bleef het evenwicht in de score. Dit evenwicht leek tot het eindsignaal te zullen gaan blijven, maar in de absolute slotfase ging het toch nog mis voor Liverpool, toen Ogbonna uit een vrije trap de 2-1 binnen kopte. Klopp en zijn mannen kunnen in het overvolle speelschema nu dus in ieder geval de wedstrijden uit de FA Cup wegstrepen.