VVV-Venlo deelt NAC forse tik uit; bizar spektakelstuk in Emmen

VVV-Venlo - NAC Breda 4-3
Sjoerd Ars opende het bal in De Koel, want hij scoorde na achttien minuten na een schitterende actie van Mats Seuntjens. NAC kon echter niet lang van die voorsprong genieten, want na vijf minuten kopte Kristaan Hagen raak uit een hoekschop en de verdediger maakte op slag van rust ook de 2-1. Doelman Jelle ten Rouwelaar hield NAC na rust met enkele reddingen op de been, maar was na een uur kansloos op een lob van Gianluca Nijholt. De Parel van het Zuiden deed via Ars vervolgens weer wat terug, maar een punt zat er niet in voor het team van Marinus Dijkhuizen. Jonatan Opoku tekende voor de 4-2 en de tegentreffer van Haagen (e.d.) kwam voor NAC te laat.

FC Eindhoven - Telstar 2-1
In de eerste helft kreeg zowel Eindhoven als Telstar enkele goede mogelijkheden en de thuisploeg was het dichtst bij de openingstreffer, maar Jinty Caenepeel raakte de paal. Na ruim een uur spelen sloeg Telstar toe: Tarik Tissoudali lobte de bal over Ruud Swinkels heen. Eindhoven kwam echter niet veel later weer langszij: Anthony van den Hurk kopte op aangeven van Dario van den Buijs binnen. Chiro N'Toko tekende met en kopbal uit een hoekschop vervolgens de 2-1 tegen de touwen voor Eindhoven en daar bleef het bij.

FC Emmen - Almere City FC 5-6
Emmen en Almere maakten er een waar spektakel van en het eerste woord was aan De Zwarte Schapen: Ricardo Kip schoot na negen minuten prachtig binnen. Na een rode kaart voor Kaj Ramsteijn benutte Marnix Kolder vervolgens een strafschop voor de 1-1 en Kolder en Kip zorgden daarna voor een 2-2 ruststand. Jens Jurn Streutker kreeg ook rood en daardoor was het weer tien tegen tien. In de tweede helft scoorde Pelle van Amersfoort al gauw twee keer en na de aansluitingstreffer van Raymond Gyasi completeerde Kip zijn hattrick voor de 3-5. Emmen leek door goals van Erixon Danso en Boy Deul toch nog een punt te pakken, maar Soufyan Ahannach maakte er 5-6 van.

Achilles'29 - Jong PSV 3-2
Omid Popalzay opende met en prachtige knal na een klein kwartier de score, maar Sam Lammers trok de stand na een half uur gelijk op De Heikant. In een op en neer golvende wedstrijd zette Freek Thoone Achilles vervolgens weer op voorsprong en Mehmet Dingil maakte er na een klein uur 3-1 van. PSV was de tweede helft nog zo goed begonnen, maar maakte na de treffer van Dingil geen aanspraak meer op een punt of meer. In de absolute slotseconde deden de gasten nog wel wat terug: Andrija Lukovic maakte er 3-2 van.

RKC Waalwijk - Helmond Sport 2-2
Helmond probeerde direct druk te zetten, maar kreeg na negentien minuten de 1-0 om de oren: Jordy Thomassen schoot na een hoekschop in tweede instantie raak. Gillian Justiana tekende vervolgens voor de gelijkmaker en na ruim een uur op de klok was het weer de beurt aan RKC: Thomassen speelde zich knap vrij en krulde de bal in de verre hoek. De gasten gingen op zoek naar de gelijkmaker en vonden die in de persoon van Gevero Markiet: 2-2. Kevin Visser had daarvoor al een goede mogelijkheid om zeep geholpen.

Fortuna Sittard - FC Oss 3-0
Fortuna verkeert in zware financiële problemen, maar op het veld ging het vrijdagavond meer dan uitstekend. De Limburgers begonnen fel en kregen na ruim een uur spelen loon na werken: Lars Hutten maakte er met een omhaal na een inworp 1-0 van. Jens van Son had de marge daarna kunnen verdubbelen, maar mikte naast. In de tweede helft viel die 2-0 via Hutten ('63) alsnog en Oss kon daar niets meer tegenover stellen. Fortuna liet twee minuten voor tijd nog een goede kans op de 3-0 liggen, maar Van Son trof even later na een voorzet van Hutten alsnog doel.