Bayern München lijdt eerste thuisnederlaag van seizoen

Bayern München - FSV Mainz 05 1-2
Uli Hoeness zat na zijn vrijlating uit de gevangenis weer op de tribune en zag Bayern München vooral aanvallen tegen FSV Mainz 05. Dat resulteerde ook in de nodige mogelijkheden en na een klein kwartier spelen kreeg Arturo Vidal de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Loris Karius redde uitstekend. De doelman hield ook Juan Bernat en Robert Lewandowski van het scoren af, maar het was duidelijk dat Mainz het moeilijk had. Dat de bezoekers na een klein halfuur spelen op voorsprong kwamen was dan ook een daverende verrassing: bij een counter kreeg Giulio Donati teveel ruimte voor een voorzet, waarna Jairo Samperio bij de tweede paal binnen kon tikken. Voor Bayern betekende dit pas het zesde tegendoelpunt in een thuiswedstrijd van dit seizoen.

Robben deed kort voor rust nog bijna wat terug, maar zijn schot ging net naast, en kort in de tweede helft kreeg Mainz zelfs een kans op de 0-2. Christian Clemens werd aangespeeld in het vijandelijke strafschopgebied, maar zijn schot ging net naast, waardoor Bayern met de schrik vrijkwam. Het antwoord van de thuisploeg was een afstandsknal van Vidal, maar Karius stond opnieuw goed opgesteld. Tien minuten hierna moest de uitstekende spelende doelman echter toch capituleren: Robben ramde vanuit de tweede lijn de 1-1 tegen de touwen. Bayern ging hierna op zoek naar meer en Lewandowski kopte naast, maar meer kansen volgden er niet. Vier minuten voor tijd ging Mainz er vervolgens met de verrassende driepunter vandoor, toen Jhon Cordoba de 1-2 maakte.

SV Darmstadt 98 - Borussia Dortmund 0-2
Borussia Dortmund profiteerde van de nederlaag die Bayern München leed, maar had het niet eenvoudig met het stugge SV Darmstadt 98, dat goed verdedigde en weinig weg gaf. Pas na een klein halfuur kreeg Dortmund de eerste kans, maar het schot van Adrian Ramos werd net op tijd geblokt door Aytac Sulu. Darmstadt kreeg vervolgens zelf een enorme kans en Sandro Wagner had eigenlijk moeten scoren, maar zijn schot ging net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Dat bleek een misser met vervelende gevolgen te zijn, want niet lang hierna kwam Borussia op een voorsprong. Christian Mathenia kon een kopbal van Pierre-Emerick Aubameyang nog keren, maar was vervolgens kansloos bij de rebound van Ramos.

Darmstadt maakte na deze tegengoal even een aangeslagen indruk en Borussia probeerde voor rust nog meteen een tweede doelpunt te maken. Ilkay Gündogan kreeg daar ook nog wel een goede kans voor, maar Mathenia redde uitstekend. Het bleek uitstel van executie te zijn, want zeven minuten in de tweede helft viel de 0-2 alsnog. Erik Durm was het eindstation van een mooie aanval en bleef koel in de afronding, waardoor Borussia op rozen zat. Mario Vrancic kreeg nog wel een kans op de aansluitingstreffer, maar hij schoot over, en aan de overkant miste Aubameyang na een sterke actie nog een goede mogelijkheid op de derde goal voor de bezoekers. Ook Ramos kreeg nog een goede kans, maar het zou bij 0-2 blijven. Borussia heeft Bayern nu weer wat beter in het zicht. Aankomende zaterdag staat de topper tussen Bayern en Borussia op het programma.

Schalke 04 - Hamburger SV 3-2
Eerder dit seizoen won Schalke 04 met 0-1 in Hamburg, maar nu keek het razendsnel tegen een achterstand aan. Roman Neustädter liet een bal zomaar gaan voor keeper Ralf Fährmann, die er niet tijdig bij kon zijn en Nicolai Müller zag opduiken. Müller pakte het cadeautje direct uit en schoof de bal binnen. Het was al de elfde keer dit seizoen dat Schalke 04 op een achterstand kwam te staan en geen van de voorgaande keren won het (twee remises, acht nederlagen), dus de fans zagen de bui al hangen. Toch gaf HSV de Blitzstart nog voor rust uit handen. Nadat Dennis Aogo en Max Meyer al kansen hadden gemist sloeg diezelfde Meyer in minuut 37 toe.

Nadat Neustädter een duel won bediende hij Meyer, die van dik twintig meter genadeloos uithaalde en René Adler volkomen kansloos liet (1-1). Vervolgens ging Johan Djourou in de laatste vijf minuten twee keer onnodig in de fout en kon hij inrukken, waardoor HSV de hele tweede helft met in ondertal was. Dat werd de bezoekers ook noodlottig: Schalke 04 startte furieus en Huntelaar was vroeg dicht bij de 2-1, maar een Hamburgs been voorkwam een goal. De Nederlandse spits schoot dik twintig minuten voor tijd wél raak na een pass van Alessandro Schöpf, zij het in buitenspelpositie, en Schöpf zelf tekende met een van richting veranderd schot voor de 3-1. Die was nodig ook, want kort voor tijd scoorde HSV nog eens. De 3-2 van Gojko Kacar kwam echter te laat.