Sparta wint weer niet, PSV boekt zege bij Ajax, NAC scoort zes keer

Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard 1-1
Het was zonder meer aan Ferhat Kaya te danken dat Fortuna in de rust niet tegen een achterstand van meerdere doelpunten aankeek. De doelman had in de eerste helft alleen geen antwoord op een rake kopbal van Paco van Moorsel, in de 23e minuut: 1-0. Fortuna stond continu in de verdrukking, maar dankzij Kaya hielden de bezoekers de schade tot aan de rust beperkt. Ook na de onderbreking liet de doelman zich gelden en daardoor kon Fortuna uit het niets op 1-1 komen: Raymond Fafiani schoot vanaf afstand de gelijkmaker binnen. Met hangen en wurgen, ook mede dankzij een inzet op de paal, vertrok Fortuna uiteindelijk met een punt uit Rotterdam-West.

FC Eindhoven - VVV-Venlo 2-0
De thuisploeg legde de basis voor de overwinning al in de eerste helft. Jinty Caenepeel profiteert na een kwartier spelen van een mistrap van een verdediger en schoot binnen: 1-0. Tien minuten later was het weer raak: Jari Vandeputte zette druk op zijn tegenstander, veroverde de bal en schoot in oog met Jordy Deckers beheerst binnen: 2-0. In de extra tijd had Mitchell Paulissen pech dat zijn inzet tegen de paal ging. In de tweede helft zette VVV meer druk op de defensie van FC Eindhoven, maar dat resulteerde zelfs niet in een aansluitingstreffer. Door de zege staan de Eindhovenaren nog maar één punt achter VVV.

FC Den Bosch - NAC Breda 3-6
Aan doelpunten geen gebrek in Den Bosch: in de eerste helft kwam het scorebord al liefst vijf keer in beweging. FC Den Bosch leek dankzij een dubbelslag van Bart Biemans met een 2-1 tussenstand de rust in te gaan, maar Enes Ünal - de maker van de 1-1 - zorgde op slag van rust voor de gelijkmaker en Sjoerd Ars bepaalde vanaf elf meter de ruststand: 2-3. Een fout van Ronnie Stam leidde de 3-3 van Denis Pozder in. FC Den Bosch moest het laatste half uur met tien man afmaken, na een charge van Arda Havar op de doorgebroken Donny Gorter. Ars benutte wederom de toegekende elfmetertrap: 3-4. In de slotminuten liep NAC verder uit. Na voorbereidend werk van Ars sloeg Mats Seuntjes toe en daarna bepaalde Ars de eindstand: 3-5 en 3-6.

RKC Waalwijk - FC Volendam 2-1
De beste kansen in de eerste helft waren voor de bezoekers, maar het was RKC dat op slag van rust op voorsprong kwam. Steef Nieuwendaal bracht de Waalwijkers na een corner aan de leiding, tot ongeloof van de spelers van FC Volendam. De bezoekers mikten in de eerste 45 minuten namelijk tweemaal op het aluminium. Ook na rust stond de lat een doelpunt van FC Volendam in de weg. RKC verdubbelde vervolgende de voordelige marge via Pieter Langedijk, waardoor de aansluitingstreffer van Bert Steltenpool er slechts een voor de statistieken was.

Go Ahead Eagles - FC Oss 5-0
Go Ahead zat bij rust al op rozen, want toen stond er een 2-0 stand op het scorebord. Sander Duits kopte een voorzet vanaf de linkerflank tegen de touwen en na ruim een half uur op de klok werd een lage voorzet van Darren Maatsen binnengelopen door uitblinker Teije ten Den. Laatstgenoemde was kort in de tweede helft ook al dicht bij zijn tweede treffer, maar kopte toen rakelings naast. Ten Den scoorde later echter alsnog de 3-0, waarna Leon de Kogel na een voorzet van Randy Wolters er 4-0 van maakte en ook nog de 5-0 voor zijn rekening nam. Daar zou het ook bij blijven in De Adelaarshorst.

Jong Ajax - Jong PSV 1-2
André Onana hield de beloften van Ajax in de eerste helft op de been. De doelman hield Nikolai Laursen en Suently Alberto met geweldige reddingen van scoren af en ook Damil Dankerlui moest redding brengen om een Eindhovens doelpunt te voorkomen. Ajax kwam voor rust niet verder dan een schot van Richairo Zivkovic, maar trof na rust opeens doel. Frenkie de Jong scoorde na een mooie assist van Abdelhak Nouri, maar de bezoekers van PSV toonden veerkracht en sleepten door toedoen van Jordy de Wijs (een rebound na een strafschop) en Menno Koch drie punten uit het vuur.

Helmond Sport - Almere City FC 0-2
Almere begon uitstekend en kreeg via onder anderen Ricardo Kip een goede kans, maar Helmond groeide vervolgens in de wedstrijd. Gévero Markiet raakte bijvoorbeeld de paal en aan de andere kant moest Wouter van der Steen moest redding brengen op een inzet van Gaston Salasiwa. In de tweede helft sloeg Almere twee keer toe: Soufyan Ahannach profiteerde van een enorme blunder van Yannick Cortie en Jason Oost gooide het duel na voorbereidend werk van Pelle van Amersfoort in het slot. Cortie kreeg even later ook nog zijn tweede gele kaart.

Telstar - FC Dordrecht 3-0
Tarik Tissoudali maakte na een klein uur spelen het eerste doelpunt van de wedstrijd. De smaakmaker kon de bal in een vrijwel leeg doel binnentikken, in een fase waarin Dordrecht grip op het duel leek te krijgen. In de eerste helft kregen onder anderen Tim Keurntjes (kopbal op de lat), Wesley Zonneveld (schot naast) Tissoudali (bal van lijn gehaald) al kansen. Na de 1-0 was Tissoudali ook verantwoordelijk voor de 2-0, na voorbereidend werk van Stefano Lilipaly, en Benjamin van den Broek kopte uit een hoekschop de derde goal voor Telstar tegen de touwen.