Titelverdediger Sevilla bereikt halve finale na strafschoppenreeks
Donderdag, 14 april 2016 om 23:52 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 23:54

Sevilla maakt nog immer kans om de Europa League-winst van afgelopen seizoen te prolongeren. De club uit Zuid-Spanje had donderdagavond een strafschoppenreedks nodig om zich van Athletic Club te ontdoen en de halve finales te bereiken. Een week na de 1-2 nederlaag in San Mamés slaagden de Basken erin om een identiek resultaat in het Ramón Sánchez Pizjuan neer te zetten: 1-2. Na een verlenging zonder doelpunten boden strafschoppen uitkomst.

In de eerste helft kwam het scorebord niet in beweging en zodoende zocht Sevilla als morele winnaar de kleedkamers op. In de eerste 45 minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd, al hadden een paar fouten in de defensie van Sevilla tot een voorsprong voor de Basken kunnen leiden. Zo verspeelde Timothée Kolodziejczak vlak voor rust de bal aan Raúl Garcia, die het leer echter niet langs David Soria kreeg.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Na nog geen uur spelen nam Athletic de leiding; het was Airtz Aduriz die op aangeven van Beñat Etxebarria de bal achter Soria werkte. De bezoekers konden echter niet lang van de voorsprong genieten. Na voorbereidend werk van Grzegorz Krychowiak nivelleerde Kevin Gameiro twee minuten later reeds de tussenstand. Raúl Garcia dwong in de 79e minuut een noodzakelijke verlenging af: hij zette zijn hoofd tegen een voorzet van Beñat en verzorgde daarmee de 1-2.

In de verlenging was de spanning te snijden, met kansen voor beide teams. Zo haalde Mikel San José een omhaal van Coke van de doellijn. In de strafschoppenreeks trok Sevilla aan het langste eind: Soria keerde de elfmetertrap van Beñat, terwijl de thuisploeg niet één strafschop miste.

 
UEFA Europa League
 
Sevilla
 
Athletic Club
 
Kevin Gameiro
 
Grzegorz Krychowiak

>
UEFA Europa League
Sevilla
1
2
(p)
Athletic Club
Donderdag, 14 april 2016 om 21:05
Poll
Denk jij dat Sevilla de Europa League-titel prolongeert?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
18:12
18:12
Kenneth Perez: 'Die kamikazepiloot... Je weet niet waar je naar zit te kijken'
10
   
17:36
17:36
Perez zucht: 'We hebben het vaak over Tannane en Ziyech, maar Blind...'
67
   
16:55
16:55
Waar kun je de Ballon d'Or-ceremonie bekijken en wie is de favoriet?
86
   
16:44
16:44
Neymar zes tot acht weken uit de roulatie; beledigingen voor de 'dader'
46
   
16:32
16:32
Henk van Stee beent woedend naar huis na gesprek in stadion van Sparta
5
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties