'Je speelt hier in stadions voor veertig- tot honderdduizend toeschouwers'
Donderdag, 5 mei 2016 om 16:21 • Gijs FreriksLaatste update: 15:47

André-Pierre Gignac werd in de zomer in verband gebracht met onder meer Newcastle United en West Ham United en verraste vriend en vijand door vervolgens een contract te tekenen bij Tigres UANL. Spijt van die keuze heeft de dertigjarige aanvaller niet, zo vertelt hij aan France Football.

"Mexico is een groot voetballand, misschien wel competitiever en beter dan Frankrijk. Ik heb tien seizoenen in de Ligue 1 gespeeld en kan het dus vergelijken. In Mexico is er meer passie, identificeren de fans zich nadrukkelijker met de clubs, is er meer respect voor de spelers en de clubkleuren. Je speelt hier in stadions van veertigduizend tot honderdduizend stoeltjes en meestal zit het ook nog eens helemaal vol", aldus de Fransman.

"In Frankrijk praat men vaak over de Major League Soccer en de groei van die competitie, maar de MLS is niets vergeleken met de Liga MX. Zelfs mijn Argentijnse en Braziliaanse ploeggenoten zeggen dat de Mexicaanse competitie beter is geworden dan de competities uit hun vaderland", besluit Gignac, die voor Tigres 31 keer in 45 wedstrijden scoorde.

 
Primera Division
 
Tigres UANL
 
André-Pierre Gignac

Poll
Wordt de Mexicaanse competitie onderschat?
Ja
Nee
Ik volg de Mexicaanse competitie niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties