Kersverse kampioen van Turkije besluit seizoen met nederlaag in Konya
Woensdag, 18 mei 2016 om 19:52 • Matthijs van LaarLaatste update: 19:54

Kampioen Besiktas heeft het seizoen in Turkije afgesloten met een nederlaag. De topclub uit Istanbul moest het woensdag, drie dagen na het binnenhalen van de landstitel, opnemen tegen Konyaspor en ging met 2-1 onderuit. Dat heeft geen gevolgen voor de ranglijst: Konyaspor blijft derde en plaatst zich rechtstreeks voor de groepfase van de Europa League.

Besiktas begon nog wel goed aan de ontmoeting in Konya en nam na negentien minuten de leiding. Tolgay Arslan vond José Sosa, die de 0-1 op zijn naam schreef. De Zwarte Adelaars konden daar echter nauwelijks van genieten, want binnen de kortste keren stond het alweer gelijk. Twee minuten na de openingstreffer tekende Abdou Traoré op aangeven van Barry Douglas voor de 1-1.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Weer een minuut later was het opnieuw raak en keek Besiktas tegen een achterstand aan. Nog nauwelijks bekomen van de gelijkmaker, moest de defensie van de landskampioen de 2-1 van Samuel Holmen toestaan. De Zweedse middenvelder tekende daarmee ook meteen voor de laatste treffer van de ontmoeting. De andere grootmachten Fenerbahçe en Galatasaray komen donderdag nog één keer in actie.

 
Spor Toto Süper Lig
 
Besiktas
 
Konyaspor
 
José Ernesto Sosa
 
Barry Douglas

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties