Atlético legt dag na Saúl ook oudste speler in selectie langer vast
Donderdag, 19 mei 2016 om 12:28 • Erik van Dam

Atlético Madrid is volop bezig om de spelersgroep voor de komende jaren in kaart te brengen. De Champions League-finalist maakte woensdag al bekend dat Saúl Ñíguez zijn contract had laten openbreken en verlengen tot 2021 en een dag later komt er weer goed nieuws naar buiten. Middenvelder Tiago Cardoso Mendes, wiens verbintenis in Madrid ten einde liep, blijft langer aan boord.

Atlético heeft de 35-jarige middenvelder tot volgend jaar zomer aan zich gebonden. Tiago loopt al zeventien seizoenen mee op de velden en begon eind jaren negentig in zijn thuisland Portugal, bij Sporting Braga. Daarna kwam hij uit voor Benfica, Chelsea, Olympique Lyon en Juventus. De Italianen verhuurden hem in januari 2009 aan Atlético en anderhalf jaar later tekende Tiago definitief in de Spaanse hoofdstad.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Inmiddels speelde de 66-voudig Portugees international al 163 competitieduels voor los Colchoneros, waarvan 14 in dit lopende seizoen. Simeone heeft de routinier er graag bij voor het komende seizoen en dus blijft Tiago nog een jaar aan. Mogelijk besluit hij dan na volgend seizoen met pensioen te gaan. Tiago is met afstand de oudste speler in de selectie bij Atlético: na hem zijn Gabi en Fernando Torres (32 jaar) de oudsten.

 
LaLiga
 
Atlético Madrid
 
Tiago Cardoso Mendes

Poll
Een goede beslissing van de club?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties