'Gignac en ik zijn nu het doelwit omdat Benzema er niet bij is'
Woensdag, 1 juni 2016 om 16:39 • Robin BruggemanLaatste update: 16:25

Olivier Giroud was met een machtige volley trefzeker in de met 3-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Kameroen, maar de Fransman keek na afloop met maar weinig tevredenheid terug op de wedstrijd. De aanvaller van Arsenal werd uitgejouwd door een deel van het publiek en denkt dat dit komt doordat bondscoach Didier Deschamps ervoor koos om Karim Benzema niet mee te nemen naar het EK.

"Ja, we moeten niet doen alsof dat niet zo is", vertelde hij aan The Independent. "André-Pierre Gignac en ik zijn nu het doelwit." Giroud kan het vanwege eerdere ervaring bij zijn club en land wel van zich af zetten: "Weet je, ik heb een paar ingewikkelde fases in mijn carrière doorlopen, dus dit soort dingen doen met niet zoveel, maar het is waar dat het jammer is. Ik ben Frans, ik speel in Frankrijk, dan wil ik dat de fans me aanmoedigen als ik een keer een kans mis. Daar zijn ze hier ook voor, zeker omdat ik scoorde met mijn enige schot op doel."

Deschamps sprak na de wedstrijd zijn steun uit voor Giroud: "Je hoort wat je wil, het gefluit vanavond was oneerlijk, maar in Biarritz kreeg hij applaus. Mensen kunnen ook dingen aangeleerd worden, maar Giroud scoorde weer. Het helpt niet echt om zulke dingen te doen."

 
EK 2020
 
Frankrijk
 
Arsenal
 
Kameroen
 
Olivier Giroud

Poll
Vind je de reactie van het Franse publiek terecht?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties