Bondscoach Italië geeft Pellè uitbrander: 'Wil spelers met wil om te winnen'
Dinsdag, 19 juli 2016 om 20:05 • Matthijs van Laar

Zijn bankrekening gaat erop vooruit, maar het is zeer de vraag of de opmerkelijke carrièremove van Graziano Pellè zijn sportieve ambities ten goede komt. De Italiaanse goalgetter verhuisde onlangs van Southampton naar het Chinese Shandong Luneng en de nieuwe bondscoach Giampiero Ventura zet daar zijn vraagtekens bij.

Pellè behoort na zijn overgang tot de best betaalde voetballers wereldwijd, maar Ventura heeft daar absoluut geen boodschap aan. "Mijn spelers moeten de wil hebben om te winnen en een transfer naar een minder hoog aangeschreven competitie draagt daar niet aan bij", waarschuwt hij de ex-Feyenoorder.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De keuzeheer vraagt zich openlijk af waar de prioriteiten liggen voor Pellè, die tijdens het EK in Frankrijk nog op een basisplaats kon rekenen bij i Azzurri. "Vijftig procent van zo'n keuze is misschien gebaseerd op het aangaan van het avontuur in China, de rest draait om een enorm salaris. Toen Alessandro Diamanti naar China vertrok, verloor hij zijn plek bij de nationale ploeg, ongeacht zijn kwaliteit. Ik heb genoeg andere opties, want het voetbal staat niet stil."

 
Serie A
 
Italië
 
Graziano Pellè
 
Alessandro Diamanti

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties