Duitsland maakt zich na vroege én late goal op voor finale tegen Brazilië
Woensdag, 17 augustus 2016 om 22:53

Duitsland heeft zich geplaatst voor de finale van de Olympische Spelen. Het team van trainer Horst Hrubesch had woensdagavond aan twee doelpunten voldoende om Nigeria van zich af te schudden (0-2) en mag het nu opnemen tegen Brazilië.

Het verschil werd aanvankelijk gemaakt door Lukas Klostermann, de felbegeerde linksachter van RasenballSport Leipzig. Max Meyer werd na negen minuten handig vrijgespeeld door Serge Gnabry en bood Klostermann met een lage voorzet een niet te missen kans. Duitsland was in de eerste helft de bovenliggende partij, al liet Nigeria zich via Aminu Umar en Obi John Mikel in aanvallend opzicht ook zien.

Het Nigeria van bondscoach Samson Siasia was in de tweede helft niet in staat om Duitsland pijn te doen en liep in de slotfase tegen een tweede tegentreffer aan in São Paulo. Nils Petersen van SC Freiburg gleed de bal binnen na een harde voorzet van Davie Selke en noteerde zijn zesde doelpunt op de Olympische Spelen. Duitsland treft komende zaterdag dus Brazilië en de troostfinale gaat tussen Nigeria en Honduras.

 
Olympische Spelen
 
Duitsland
 
Brazilië
 
Nils Petersen
 
Davie Selke

Poll
Denk jij dat Duitsland de Olympische Spelen wint?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties