AZ heeft geen kind aan Vojvodina en maakt er drie

AZ speelde een uitstekende eerste helft en stond voor het eerst sinds november 2011 (Austria Wien, 2-2) met een verschil van twee doelpunten tijdens de rust voor in een Europese wedstrijd. De Alkmaarders gaven die voorsprong toen uit handen, maar lieten de tegenstander van deze donderdagavond, Vojvodina dus, niet terugkomen. De subtopper uit Servië kreeg via Dejan Meleg en Sinnisa Babic twee goede kansen om de score te openen, maar AZ sloeg daarna via een kopbal van Stijn Wuytens toe. Hij knikte raak na een mooie voorzet van Levia García.

AZ maakte vervolgens jacht op de tweede treffer en nadat doelman Kordic een afstandsschot van Alireza Jahanbakhsh met de vuisten had gekeerd, moest hij zich in de blessuretijd gewonnen geven op een inzet van Fred Friday. De aanvaller schoof de bal rustig onder Marko Kordic door na een pass van Markus Henriksen. De Eredivisionist zat zodoende op rozen en kwam in het eerste kwartier na de onderbreking niet in de problemen. Vojvodina schreeuwde nog wel om een strafschop na een vermeende handsbal van García.

In het laatste half uur probeerde Vojvodina wel om een tegentreffer te maken, maar verder dan een schot van Filip Malbasic kwam het team van trainer Nenad Lalatovic niet. AZ hield makkelijk stand en maakte er tien minuten voor tijd ook nog 0-3 van: Wuytens schilderde een vrije trap op prachtige wijze in de korte hoek en bekroonde zijn sterke optreden met zijn tweede doelpunt. AZ speelde het duel vervolgens rustig uit en kan zich nu richten op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van komende zondag.