Neymar verlost Brazilië eindelijk van voetbaltrauma
Zondag, 21 augustus 2016 om 06:45

Brazilië heeft voor het eerst de olympische voetbaltitel gewonnen. De Zuid-Amerikanen versloegen zaterdagavond in Rio de Janeiro Duitsland na strafschoppen met 5-4, nadat 120 minuten voetbal in 1-1 waren geëindigd. Neymar verzilverde de beslissende penalty in het Maracaná. Nils Petersen miste namens die Mannschaft als enige in de serie; doelman Weverton raadde zijn intenties.

Brazilië completeerde zaterdag niet alleen de erelijst, maar nam tegelijkertijd ook revanche voor de vernedering twee jaar geleden op het WK in eigen land. Toen moest de vijfvoudig wereldkampioen zonder de geblesseerde Neymar in de halve finale met 7-1 buigen voor Duitsland, de latere wereldkampioen.

Voor rust was de hoofdrol weggelegd voor de lat; die stond liefst drie keer Duits succes in de weg Neymar krulde in de 26e minuut een vrije trap via de onderkant van de lat achter Timo Horn: 1-0. Duitsland kwam na een uur langszij via Maximilian Meyer. De captain schoof een voorzet vanaf de rechterkant in een beweging in de verre hoek.

In de slotfase drong Brazilië aan, maar de verlenging was onafwendbaar. Ook daarin was de gastheer het gevaarlijkst, maar strafschoppen bleken onontkoombaar. Het verhaal was compleet toen Neymar zijn land eindelijk verloste van een voetbaltrauma.

 
Olympische Spelen
 
Brazilië
 
Duitsland
 
Neymar
 
Nils Petersen

Poll
Een terechte overwinning
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties