Villarreal verliest opnieuw en moet Champions League-droom staken
Dinsdag, 23 augustus 2016 om 22:36 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 22:52

AS Monaco heeft zich dinsdagavond ten koste van Villarreal voor de groepsfase van de Champions League geplaatst. De misschien nu al belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor beide teams eindigde opnieuw in het voordeel van de ploeg van Leonardo Jardim: 1-0. De eerste krachtmeting in El Madrigal was in een 1-2 overwinning voor de Monegasken geëindigd en in eigen huis werd eveneens gewonnen: 1-0.

Villarreal moest twee keer scoren én geen tegendoelpunt incasseren om de groepsfase te kunnen bereiken. Met de tussenstand na het rustsignaal schoot de ploeg van Fran Escribá dan ook niet veel op: 0-0. De bezoekers uit Spanje konden in de slotfase van de eerste helft voor ietwat meer gevaar zorgen. De beste kans was voor Rafael Santos Borré, op aangeven van Bruno Soriano, maar hij kreeg het leer niet langs Jemerson.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Monaco zocht in de eerste helft naar een openingsdoelpunt en stichtte ook gevaar rondom het doelgebied van Sergio Asenjo. Het vele balverlies van Villarreal was daar debet aan. Asenjo slaagde er echter in om zijn doel schoon te houden, al had hij wel moeite met een inzet van Thomas Lemar. Villarreal kwam na rust goed uit de startblokken, maar het ontbrak aan precisie. In twee minuten tijd schoot Santos Borré het leer tweemaal naast het doel van Danijel Subasic.

Escribá wijzigde zijn team op enkele plaatsen, maar AS Monaco had altijd een antwoord op de pogingen van el Submarino Amarillo. Vijf minuten voor tijd had Ibrahima Sidibé voorbereidend werk van Bernardo Silva kunnen afronden, maar hij schoot over. Eén minuut voor tijd slaagde Monaco erin om het duel als winnaar af te sluiten. Na een handsbal van Mateo Musacchio benutte Fabinho de toegekende elfmetertrap en was het feest voor de ploeg van Jardim compleet: 1-0.

 
Champions League
 
Villarreal
 
AS Monaco
 
Leonardo Jardim
 
Thomas Lemar

>
UEFA Champions League
AS Monaco
1
0
Villarreal
Dinsdag, 23 augustus 2016 om 20:45
Poll
AS Monaco is terecht door
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:15
00:15
'Het boeide me geen fuck om de bank warm te houden bij Barcelona'
14
   
23:40
23:40
Chatilla van Grinsven: 'Dit klinkt superhard voor Ihattaren, maar het is wel zo'
0
   
23:30
23:30
De dubieuze rol van Marc Overmars in 'de grote scam' van 125 miljoen dollar
0
   
23:00
23:00
Juventus pakt uit in Coppa Italia; Paulo Dybala juicht ditmaal wél
2
   
23:00
23:00
Waarom er juist veel overeenkomsten zijn tussen Ronaldo en Messi
175
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties